Den där debatten...

... om rökning. Den börjar bli ganska löjlig enligt min åsikt. Det finns två läger på Aftonbladet; rökarna och icke rökarna. Rökarna lägger fram argument så som "bilar dödar fler än rökning varje år, förbjud bilar då" medan icke rökarna lägger fram "Jag skiter i om du vill dö i förtid men välj inte det åt mig. Respekt tack".

Jag kan ju erkänna att jag är på icke rökarnas sida, men så röker jag ju inte heller. Självklart finns det de rökare som faktiskt har respekt mot andra och går undan ordentligt så man inte påverkas. Å andra sidan är det som någon skrev i kommentarsfältet att "det är sällan vindstilla i Sverige" och man går likt förbannat omkring och luktar rök efter att ha stått 4 meter ifrån en rökare på busstationen. Sedan finns de ju också dem som fullkomligt skiter (eller?) i andra och kan ställa sig mitt i en folkmassa på 10 pers och blossa på. Det känns fruktansvärt respektlöst och ignorant. Jag säger som så många andra, jag struntar i vad du väljer att göra med din kropp, men jag har valt att inte förstöra den med cigaretter. Snälla acceptera och respektera det.

Ett återkommande mönster som man ser i dessa debatter är att många rökare drar argument så som "jag säger inte åt dig vad du ska göra/jag förbjuder inte dig att laga mat med curry eller köra bil, så kom inte här och förbjud mig att röka, det är mitt val". Ja det är det. Men när röken når mig och mina lungor så påverkar det mig också, ofrivilligt. För mitt val är att INTE röka. Jag vet inte om det är att rökarna känner sig så påhoppade att de hamnar i någon slags försvarsbubbla, för alla vet ju att röken inte enbart påverkar den som röker. Eller? Vad hände med den där statistiken att rökaren tar del av 25% farliga ämnen från cigaretten medan den passiva rökaren utsätts för 75%? Det är ganska stora skillnader och sjukt elakt att utsätta någon annan för som tagit ställning emot.

Nu säger jag inte att alla rökare är/beter sig såhär, MEN de som syns är de man minns, och de som debatterar och kommenterar på Aftonbladet syns. Och de framför ofta dessa åsikter. Jag respekterar ditt val att röka, så länge du respekterar mitt val att inte göra det. Tänk vad mycket av världens problem som skulle lösas med ömsesidig respekt!

Den senaste debatten hittar du här.

Stallfredag

I går fredag var det LIT (lokal instruktörs träff) i stallet. Vi fick lära oss vad man ska tänka på och hur man ska planera/bygga banor för klubbhoppningar. Riktigt intressant, särskilt med tanke på att vi i tävlingssektionen ska försöka bli mer självständiga framöver och kanske kunna spara ridlärarna lite tid genom att kunna lösa banbyggandet själva! Robert Fritz var instruktör för dagen, en av våra externa tränare på TRS. Han är så otroligt duktig och jag blir alltid så inspirerad av att träna för honom. Pga studentkassan har jag inte haft möjlighet att ta hoppträningar för honom denna terminen men i går var jag med uppsuttet på träningen som ingick i LIT:en. Rotella (hästen) var på så änglalikt humör igår dessutom. Hon tyckte allt var jätteroligt och hoppade som  bara den. Det är så roligt när hon är på det humöret! En av deltagarna på instruktörsträffen var min ridlärare från Braås, min föredetta ridklubb. Sjukt kul att träffa henne igen!

Fina Rotella på nyfiket mys-humör

Jag skulle egentligen iväg och tävla imorgon i dressyr. Men efter mycket om och men och mycket krångel slutade det hela med att hästen blev halt. Så himla typiskt. Men det var väl helt enkelt inte meningen. Följer med Elin som assistent istället hehe.

Stackars Chandlier som nu är halt och får stå ensam i sjukhagen.
Kan meddela att han inte uppskattar det.

För någon timme sen hade jag ett missat samtal på min mobil, ett nummer som inte gick att spåra på internet. Tycker sånt är så jobbigt, framförallt för att jag inte vet om jag vill ringa upp, tänk om det är en försäljare, inte vad jag vill spendera kvällen med. Men å andra sidan kanske det var något viktigt. Kollade dessutom ut genom fönstret nyss och såg att det var tänt på ridbanan. Två personer gick dessutom omkring med en häst så jag misstänker att det kanske var kolik på g. Möjligt att samtalet kan ha handlat om detta. Note to self: Ha alltid på ljudet på mobilen, förutom på natten!

Systerkväll

Ikväll har jag haft myskväll med lillasyster! Hon kom hit vid halv åtta-tiden och vi gick bort till Willys för att köpa onyttigheter. På vägen tillbaka gick vi all-in och köpte pizza dessutom! Väl hemma igen slog vi läger i soffan och käkade framför tvn. Vi hade egentligen ordnat en film men fastnade för en annan som började precis när vi slog på tvn. Man about town hette den. Helt ok film. Inget speciellt så men precis lagom en lördag som denna! En sak som vi kom fram till är att det är lugnt att somna framför tvn om man har 6:an på; man är ändå garanterad att vakna med ett ryck så fort reklamen går igång. Snacka om hög volym!

Huvudpersonen i filmen blev misshandlad ordentligt.
Tandläkarn misslyckades något med framtänderna hehe.

I övrigt har dagen innehållit månadshandling på Maxi samt sovmorgon. Vi hade återträff med Sivans igår och det blev ganska sent. Var helt utslagen av trötthet idag. Tror jag börjar bli gammal hehe. En otroligt trevlig och lyckad kväll iaf! Ser redan fram emot nästa träff om 2 år!

Pisa

Nuuu så kommer uppdateringen från Pisa! Det har varit ett par fullspäckade dagar med plugg sen vi kom hem så jag har mest legat completely utslagen om kvällarna.

Torsdag
Vi lämnade Växjö endast 10 minuter försenade med SJ och anlände i Göteborg strax efter 16. Väl där köpte vi biljetter till flygbussen och spenderade sedan några timmar i Nordstan med mat och fönstershopping. 19.15 tog vi bussen till Göteborg City airport där flyget skulle lämna 20.55. Dock visar det sig när vi gått in genom gaten att flyget var 1h och 15 minuter försenat. Typiskt. Blev till att köpa sig något att äta och dricka för att låta tiden gå. Strax efter 22 fick vi iaf boarda och vi anlände efter en mycket lugn och trevlig flygresa till Pisa efter midnatt. Ca 01.00 hade vi checkat in på hotellet och slocknade ganska snabbt i sängen som såg ut att komma från 1300-talet eller liknande. Om man lutade sig mot sänggaveln gled den oroväckande mycket isär. Tur det fanns en vägg bakom. Vaknade dock ett par gånger av åskan som ekade mellan de höga husen och blixtarna som lös upp hela rummet. Men lite mysigt ändå.

Hotellet. Den vita byggnaden.

1300-stils sängen och en trött Danne.

Fredag
Vi går upp ganska tidigt och gör oss i ordning. Frukosten ingick i hotellet och det bjöds på alla möjliga saker. Dock typisk Italiens frukost med crossianter, småförpackningar med mystiskt smaksatta marmelader och dessutom småkakor. Vi hittade iaf goda frallor och smaskade till det ordentligt med nutella på! De hade även goda nötbarer med choklad som fick följa med oss ut på äventyr under dagen och stilla våra sötsugs-toppar.


Dagen spenderades med att gå omkring i Pisa som kort och gått består av en shoppinggata med jättedyra butiker, en tågstation, en bro (det fanns fler, men själva centrum-gatan hade endast en), ytterliggare en gata med dyra butiker, och så tornet. Kom fram till att Pisa verkligen är en misslyckad stad; det ända de egentligen har för att locka folk är tornet, och det lutar av misstag. haha. Området kring tornet var dock jättehäftigt! Det fanns en katedral, ytterligare nån kyrkliknande byggnad och någon form av stort rektangulärt hus. Tornet lutar verkligen ordentligt och det var svårt att fatta att det verkligen var på riktigt. Kändes som om man stod och tittade på en bild. Vi köpte biljetter till att gå in och kika i den kyrkliknande byggnaden samt katedralen. Otroligt mäktiga byggnader som nästan tog andan ur en!

Den kyrkliknande byggnaden


Katedralen. Mäktig.

Längst med vägen utanför tornet stod det så klart rader med små turiststånd. De sålde allt från torn-magneter till godis och smycken. Vi hittade maskerad-masker som var riktigt häftiga men köpte ingenting denna dagen. Vi hade ju ändå Florens dagen efter att spendera i också.

Självklart tog vi standardbilderna vid tornet. Och vi var inte ensamma hehe.

Min käre pojkvän påstår att jag inte kan ta raka kort
och att allt faktiskt inte lutar i Pisa.
Förstår inte alls vad han pratar om.

Kvällen spenderades med att leta efter en restaurant. Fanns otroligt få mot vad vi förväntat oss. Till slut hittade vi iaf en pizzeria som erbjöd världens minsta pizzor. Men gott var det!

Lördag
Efter att ha ätit frukost och gjort oss i ordning tog vi en promenad bort till flygplatsen. Det tog oss ungefär 30 minuter att gå dit från centrum, vilket säger en del om hur liten staden är. Väl där tog vi en buss till Florens som kostade under hundralappen fram och tillbaka och bara tog en timme att åka. En hel del mörka moln hotade på himlen men vi lyckades ändå ha solsken hela dagen! Florens var en mycket större stad än Pisa och hade en hel del historia och vackra byggnader att bjuda på. Det var mycket turiststånd här också och en hel del dyra affärer. Vi gick bland annat förbi Luis Vitton, Roberto Cavalli och Ferrari butiker.


Vi köpte en karta över Florens för att se vad som var intressant och började gå bort mot första stoppet. En stor byggnad som var rödmarkerad på kartan, så det verkade ju lovande. Det visade sig vara ett museum som dessutom hade gratis inträde på helgen. 'Ja tack' tänkte vi och gick in och kikade. Högt i tak, en massa tavlor målade av gamla konstnärer och extremt mycket detaljer och vackra målningar på väggar och i taket. Var som att gå in i en historia. Vi kikade ut genom fönstret och insåg att det fanns en tillhörande stor trädgård utanför som vi ville ut och kika på. Sagt och gjort. Solen sken, vacker (jättestor) trädgård och utsikt över hela Florens på toppen av kullen. Totally amazing.


Efter lunch på donken gick vi vidare bort mot ett annat ställe, skulle vara en borg som vi ville gå in i, men det visade sig vara dyrt. Istället hittade vi en park med en damm i mitten där vi satt en stund och vilade fötterna.


Vi gick sedan tillbaka mot museumet, köpte varsin glass och satt i solen framför palatset som vi kallade det (alltså museumet) tills solen gick ner. Mys! På vägen tillbaka mot centrum köpte vi varsin mask som vi hittat i Pisa dagen innan och började sedan leta efter en restaurant. Blev pizza denna dagen också, så himla goda pizzor i Italien! Vid 20-tiden gick bussen tillbaka till Pisa och efter promenaden tillbaka till hotellet spenderade vi kvällen med att kika på film och äta snacks som vi köpt på dagen.

Söndag
04.45 ringer klockan och det är dags att gå upp. Trötthets-illamåendet är en faktor men vi kämpar oss upp och gör oss i ordning. Vi checkar ut och ställer oss och väntar på taxin som hotellet beställt åt oss. Vid ca 05.40 är vi på flygplatsen och går igenom security check. Vi sitter och läser lite för att tiden ska gå och 06.30 boardas planet. Jag som är flygrädd var alldeles för trött för att bry mig om detta denna dagen och lyckades sova hela vägen hem. Vid 14 var vi tillbaka i Växjö efter en sjukt härlig weekend i Italien!



Allt ska ha en första gång

Står nu på gbg city airport och väntar på flyget. Jag har aldrig varit med om att ett ryanair-plan varit försenat förr, snarare tvärtom. Men allt ska ju ha sin första gång. Ryanair slår på ordentligt verkar det som för flyget är som det ser ut nu 1h och 15 minuter sent! Det var värst! Så bussen vi hade tänkt ta från flygplatsen till hotellet kommer naturligtvis missas och eftersom vi inte vill förvirra oss i en utländsk stad mitt i natten eller bli rånade så får det bli taxi!


Pisa

Japp nu står vi på stationen i Växjö och väntar på tåget till Göteborg. Väl där ska vi slå ihjäl tre timmar innan flygbasen går ut till Göteborg city airport! 20.30 stänger gaten och 20.55 lyfter vi mot Pisa, Italien. Landar mitt i natten och ska sen ta oss till hotellet och nya äventyr! Flygnerverna har gjort sig påminda genom drömmar där vi tvingats hoppa fallskärm ur ett plan som delat sig på mitten. Kom och tänka på i drömmen att det är sjukt jobbigt att planera vart man ska hoppa ur ett plan i farten. Om jag hoppar där fram blir jag träffad av vingen direkt, no doubt about that! Hoppar jag där bak så är risken att jag träffas av svansen på planet. Och jag tror inte jag skulle lösa att balansera på vingen i den hastigheten. Sjukt jobbigt hehe. Men eftersom jag nu planerat det här hela natten så vet jag vad jag ska göra om planet går av på mitten. Hoppas inte :P

Men nu kommer snart tåget och jag ser fram emot att rapportera igen efter helgens slut!

 


Sjuuuukt häftigt!

Hittade en video via darios.se som är sjukt häftig, iaf för en människa som gillar hästar. Om jag någonsin blir så här duktig i dressyr kommer jag släppa allt och bara åka och tävla. Att lyckas få hästen att gå så här högt med benen och snyggt i allmänhet, att den lyssnar så otroligt bra och samtidigt ser ut att bara älska det den gör - det är ju drömmen! Hel cool häst som verkar tänka 'Yes nu kör vi, digga på'. Ah jag är helt i extas!


Den korta versionen med passande musik till


Hela numret

Vilken natt

Ca 03.00 Amelie vaknar med ett ryck och fattar ingenting. "Varför är jag vaken nu" tänkte hon. Inser ett par minuter senare att det är fest som bara den i huset men tänker att det nog går över.
03.05 Festen eskalerar och Amelie slänger på sig kläderna för att agera snäll granne och gå och be dem sänka innan någon ringer Securitas.
03.10 Amelie har lyssnat både i sin korridor och den ovanför. Inga ljud. Börjar misstänka vem som har fest.
03.11 Mycket riktigt. Den respektlösa idioten på våningen under har fest, igen. Eftersom Amelie försökt agera snälla grannen mot denne person tidigare och det hade noll effekt bryr hon sig inte ens om att knacka på.
03.13 Securitas svarar i telefon att de ska komma direkt.
03.33 Festen är fortfarande igång, musiken har höjts ytterliggare och allsången är i full gång.
03.37 Amelie börjar bli arg och frustrerad. Vart fasen är de där Securitas??
03.45 Festen tystnar hastigt, folk går omkring och dörrar stängs.
03.47 Knäpptyst. Skönt.
04.15 Amelie har fortfarande inte somnat. Den respektlöse idioten har pajjat hennes sömn.
07.15 Klockan ringer och Amelie har tvättid. Somnar dock om med sprängande huvudvärk.
08.00 Amelie tvingar sig upp med huvudvärk och ett trötthets-illamående som heter duga.

Visst kan grannar vara underbara? Ska man verkligen behöva ha så pass mycket överseende bara för att man bor på Campus att man inte ens ska kunna sova om nätterna? Respektlösheten personifierad skulle jag snarare vilja säga.

Wohoo!

Nu är äntligen dagens plugg-timmar avklarade! Dags att piffa till sig lite och gå iväg på ett mindre sponsormöte i stallet. Sponsoravtalens framtid ska diskuteras och vi i tävlingssektionen har ett och annat vi vill ändra på. Ska bli riktigt intressant att se vart detta slutar!

Over and out.

Mitt mål är att lyckas få ett sponsorhinder som
ser ut som ett slott. Vore sjukt häftigt!

Myror

Gah jag börjar få myror i hela kroppen! Får ändå en hel del gjort men känner mig fruktansvärt rastlös! Det kryper i benen och jag växlar mellan att vara jättevarm och att frysa och det blir svårare och svårare att koncentrera sig. Men det är slutspurten nu, bara att kämpa på och belöningen blir Pisa i övermorgon. You can do it!


Tävling

Jag var och tävlade i helgen uppe på Teleborg. Det var klubbhoppning som gällde. Jag och Rotella skulle tävla vår andra gång på 90 cm (3:e gången någonsin för mig) och debutera i 100 cm (första gången för mig alltså). Rotella är rolig när man tävlar, hon går igång ordentligt och verkar tänka

"Detta är en baggis. Du får göra som du vill men jag tänker hoppa, med eller utan dig"

Detta innebär att hon tar enormt stora språng och jag hade många gånger svårt att hänga med och kände mig mest som en vante hehe. Men det var bara att styra på hinder och försöka vara med och bedöma avstånden samt försöka hålla balansen i jättesprången. Detta resulterade i att vi lyckades kamma hem seger i 90cm klassen! I 100 cm fick vi tyvärr ett stopp, men jag var ändå jättenöjd. Att bara få fyra fel första gången man tävlar en viss höjd är ändå helt ok!

Rotella kör sköldpadde-stilen på framhoppningen

Ser ut som en baggis, vi har kul när vi tävlar

Trött häst som vill ha mat, nöjd ryttare

Vinnarparet, snyggast på plats

Tack Julia för de fina fotona och Danne för filmandet!

En bilduppdatering

Tiden går verkligen fort just nu! Har varit dålig på att uppdatera nu igen, främst för att jag har så mycket för mig och sedan är jag helt slut. Men här kommer iaf en uppdatering i form av bilder.

Förra helgen var det påsk och då var vi i Borås hos Dannes mamma och firade. Rikard och Anna var också där vilket var oerhört kul och vi passade på att både gå på bio och gå ut och äta.

Ersättningsbussarna mellan Växjö-Alvesta hade roliga namn. Och ja,
det tog Amelie en bra stund att förstå att det var en förkortning för
tågersättning Alvesta. Hehe.

Tindra ställde motvilligt upp på att fångas på bild.

Annas enorma förrätt som med lite hjälp från oss andra nästan lyckades
bli uppäten! Fantastisk god förrätt!

Mätt och glad Danne på Jensens Bøfhus


Förutom att vara i Borås så har jag senaste veckorna mest pluggat. Danne har också varit iväg på diverse saker och en dag kom han hem med denna otroligt fina bukett!


Och så här fin blev den när den slog ut


Med såna här fina blommor i


Och sist men inte minst så har jag säkrat sommaren. Två bikinis är inköpta på New Yorker för en billig peng och snygg passform! Beach 2012 here I come, som man brukar säga.



Effektiviteten personifierad

Det är jag idag! Fingrarna går som på ett löpband och jag har lyckats med typ 400% mer idag än de senaste dagarna, och då är klockan bara ett. Moahaha! Lite nöjd med mig själv måste jag säga. Har dessutom kommit fram till orsaken till ineffektiviteten de senaste dagarna. Utan att tänka på det har jag haft tvn på i bakgrunden på ljudlöst och suttit i soffan och pluggat. Konstigt nog så fastnar man alltid och får svårt att koncentrera sig på datorn när det går ett program man vill se (nähe?). Jag har inte ens tänkt på att jag suttit och kollat eller ens lagt märke till att tvn är på, men varje gång ett dåligt program kom på så vill jag minnas att jag bytt kanal. Smart där Amelie, hjärncellerna jobbar hårt idag haha.

Igår fick vi dessutom reda på resultatet av vår metod-dugga samt betyg på metodkapitlet. Duggan (pass/fail): godkänd, metodkapitlet: A (högsta betyg). JAAAA! Linneuniversitetet 0-2 Team Amjoz. In your face examinatorn!



Okej nu har vi slängt det i ansiktet på folk tillräckligt hehe. Jag har precis tagit en liten paus för att slänga i mig den kvarvarande delen bull-krans sedan fokusgruppen i tisdags (den var stenhård) samt en cola som jag kände på mig igår att jag skulle behöva idag. Smart tänkt av mig. Ska nu ge mig in på den sista företagsintervjun att översätta/samanställa för att kunna påbörja empirin och sedan blir det mat. Vill inte ställa mig och fixa mat nu och riskera att komma ur mitt super-flow! Vid fyratiden ska jag och Jossan sedan unna oss en sväng upp till Samarkand för belöning-för-kickass-jobb-med-metoden inköp!


AH jag blir så arg..

Jag sålde en bok förra veckan som jag skulle skicka med posten. För att göra det så enkelt som möjligt fyllde jag i alla uppgifter på internet och köpte en skicka lätt frakt från deras hemsida. Eftersom att jag är ganska ovan vid sånt här så kollade jag igenom fem gånger extra att allt verkligen stog på rätt plats och att adressen var rätt osv och skickar glatt iväg paketet, lättad över att affären (som i sig varit bökig) äntligen var över. Idag får jag ett brev att jag fått paketet till mig. What the... går in och kollar och då står det plötsligt tvärtom att jag är mottagare och köparen avsändare. Men hallå. Jag kollade ju just detta hur många gånger som helst för att jag var rädd att något blivit fel. Så jag ringer posten, blir kopplad till fyra olika personer och får till slut svaret "Du har gjort fel, jag kan ge dig frimärken om du vill men du får köpa ny frakthandling". ?!?!?!?!?!?!?! Vad ska jag med frimärken för 60 kr till??? Nu är jag förbannad, och jag förlorade ytterligare 60:- på en bok jag aldrig använt. Tack och hej posten. Jag tar print screen på följande beställning och skickar sedan med schenker i fortsättningen.

Bättre dag

Sitter hemma hos Danne och pluggar. Av någon anledning får jag alltid mycket gjort här så passade på när jag ändå tagit över datorn. Det känns som en bättre dag idag rent pluggmässigt (skriver man ens så?), det flyter på mycket bättre. Längtar efter den gemensamma lägenheten, då kanske motivationen är på topp ännu oftare!

Spenderade första delen av morgonen med att sammanställa ett dokument med all info vi behöver nästa vecka när vi åker till Pisa. Allt från flygtider, busstider, vägbeskrivning från stationen till hotellet osv. Vi ska förmodligen ta oss till Florens en dag också. Kommer bli riktigt mysigt och ett skönt avbrott från vardagen!

Pisa

Florens

Fokus

Idag har vi genomfört två fokusgrupper. Gick riktigt bra faktiskt! Den första gick av stapeln klockan tio i morse och vi bjöd på fika med hembakad kladdkaka, vetenrans och chokladjätten-kex!

Nu har jag tagit mig in till stan för att möta upp min kära pojkvän som kommer från Stockholm idag. Ska eventuellt gå på bio och se Battlefield med bl.a. Rihanna och Skarsgård om jag inte minns fel :)


Excitement!

Jag har hittat de perfekta kurserna för mig i höst! Börjar se fram emot detta riktigt mycket! Gäller bara att komma in nu också. Vill ju gärna ha ett jobb med, men ett par av dessa kurserna är sådana som jag verkligen vill gå och känner att jag behöver för att kunna göra ett framtida jobb så bra som möjligt, så därför måste jag försöka kombinera dessa eller jobba häcken av mig för att lösa både och. Jag kommer iaf ha att göra i höst, bra sysselsättning!

Om jag får som jag vill kommer hösten innehålla lite av varje; Adobe-paketet, Make-up utbildning, event- och /eller e-marknadsföring och fotografering. Många av kurserna är på distans och halv- eller kvartsfart vilket gör det fullt möjligt att genomföra parallellt. I värsta fall kanske jag får läsa vissa eller liknande kurser till våren. But I'm so excited!



Ljuset i tunneln

Jag börjar verkligen se slutet på tunneln just nu när det gäller C-uppsatsen. Känns otroligt skönt även om stressen ligger och gnager lite i bakhuvudet. Låter den dock inte komma fram riktigt än eftersom det inte är någonting att stressa över. Än. Jag tror inte det kommer att bli det heller, men när vi i helgen fick den nya informationen om flyttade datum osv så insåg jag hur effektiva vi måste vara i veckorna nu för att slippa sitta kvällar och helger. Det är fullt möjligt och den roliga biten är det som är kvar, men vi måste verkligen hålla uppe effektiviteten!

Hittade en massa fina klänningar igår som jag funderar på att införskaffa till sommar/examenscermonin. Blir dock inte alla pga att det kostar för mycket (dock bara 1500:- för dem alla) men kanske ett par stycken!


Som ni ser mycket blått i år. Känner att jag
måste få in lite färg i garderoben!

Turn me on

Riktigt tråkigt väder idag. Perfekt för att sitta och plugga. Ska skriva ihop våra företagsintervjuer idag så vi kan göra en vettig empiri av det sen. Vi fick framflyttat datum för deadline inför nästa seminarie, skönt. Men det betyder också att hela empirin måste vara klar den 26:e. Jag är egentligen inte orolig men det börjar gå upp för en hur lite tid det är kvar och att vi ändå har flera delar att skriva. Det är verkligen slutspurten nu! Gick också upp för mig att man inte kommer att se många av de man spenderat de senaste 3 åren med igen. Vissa känns ju ganska ok att inte träffa igen, men andra vill man verkligen hålla kontakten med!

Går omkring i sommarkänslor också. Vill göra så mycket och bara vara ledig! Ska bli så skönt. Även om man jobbar så kommer jag inte jobba några helger = ledig! SÅ skönt! Bjuder här på en låt som förmodligen kommer gå varm i mina högtalare när värmen kommer igen!

David Guetta - Turn Me On ft. Nicki Minaj

Morgonpromenad och påskägg

Idag började vi dagen med lite sovmorgon följt av en morgonpromenad. Vi gick inte jättelångt men var ute ganska länge så nu är vi verkligen redo för frukost! Trots att solen ligger på så blåser det isande kallt, men vi hittade en fin plats i en dunge med utsikt över öresjön där det inte blåste så mycket. Mysigt!

Igår hade vi dannes farfar och faster på besök och det bjöds på smörgåstårta (skink-versionen) och tårta. Jättegott! Vi fick också varsitt påskägg av dannes mamma :) ingen påsk utan påskägg! Kvällen avslutades med bio; hunger games. Var faktiskt riktigt bra och jag är sugen på att läsa böckerna!

Efter frukost idag ska vi hälsa på dannes farfar och Malte, dannes katt som numera bor hos farfar. Tindra, den andra katten ska också få följa med. Förmodligen blir det lite restaurangbesök med stek ikväll. Mums!


På väg!

Sitter på stationen i Växjö och väntar på ersättningsbuss mot Alvesta. Ska sedan ta mig vidare med tåg till Borås för påskfirande! Intressant vald tidpunkt att stänga av stationen i Växjö måste jag säga. Påskhelg = storhelg = alla åker hem, med tåg. Men men. Hoppas ombyggnaden blir bra iaf, har ju pratats om den i flera år!

Har för övrigt sjuk träningsvärk i magen efter de två ridpassen igår! (vilket jag var glatt omedveten om tills jag satt i halsen och behövde hosta, aouch!)


Aaaah!

Jag är helt slut! Det har varit en lång dag i stallet. Gick upp vid 6.00 efter att ha sovit väldigt lite, hade för mycket att tänka på. Vid 06.50 knallade jag bort till stallet och började låsa upp. Efter hand droppade tjejerna in som skulle vara med på egen-häst-dagen. Vi fixade med stalltjänst och red första passet. Fortsatte med stalltjänsten efteråt innan vi gick på lunch. Efter det var det storstädning av stallet som gällde. Blev riktigt fint måste jag säga! Släppte sedan in hästarna och gjorde iordning för pass nr två vilket också var avslutningen på dagen. Att rida två pass, ha stalltjänsten och dessutom ha hand om 9 barn/ungdomar att coacha, leda och underhålla är fruktansvärt roligt! Och det ger en ordentlig grund för att sova gott inatt haha. Jag är helt slut och benen värker som bara den! Träningsverk imon!

Nu har jag precis duschat och uppdaterat mig i bloggvärlden om vad dagen har haft att erbjuda. Sabina kommer hit om 40 minuter och då ska vi beställa hem mat och kolla på film. Perfekt avslutning på en toppendag!

Påskhelgen

Påskhelgen har börjat och jag ska snart gå och lägga mig för att orka upp tidigt som attan imon! Ska vara ansvarig i stallet hela dagen och klockan står på 06.00. Ska vara i stallet 06.45 är tanken. Hela dagen kommer som sagt att spenderas i stallet fram till ungefär 18.00 och sedan blir det hem och duscha, städa lägenheten lite grann och packa inför Borås. Sedan ska jag lyxa till det med tjejkväll med Sabina! Looking forward!

Klockan 9 går tåget på lördag till Borås där Dannes födelsedag ska firas med släktingar och påsken då såklart. Anna och Rikard (Dannes bror med flickvän) kommer också vilket jag verkligen ser fram emot! De var ju här förra helgen när vi hade 25-års kalas, men vi ses alldeles för sällan! Ska planera resa i sommar ihop igen som förra året, just nu lutar det åt Alicante! Sedan på måndag vid 12-tiden går tåget tillbaka till Växjö och verkligheten igen.


Flygrädsla och Franska riveran

Ett par saker slog mig precis. För det första så ska jag och Danne till Pisa om två veckor, och jag kom på att vi måste flyga dit. Hur många gånger jag än flyger och hur bra det än går så kan jag inte vänja mig vid det. Så fort det skakar till eller låter lite extra blir jag hypernervös och vill åka hem igen haha. Alltid lika skönt när det väl är över. Det bästa är när man är så trött att man helt enkelt inte orkar hålla ögonen öppna och därmed inte heller orkar bry sig om rädslan.



Sedan slog det mig också att min pojkvän ska till Frankrike i flera månader i höst. Han har åkt i förväg till Borås idag, jag ska dit på lördag, och jag insåg hur mycket jag saknar honom redan. Vi har inte hunnit ses så mycket i veckan och nu slog det mig att i höst kommer vi inte ses alls. Kommer vara jättetomt! Tacka vet jag Skype! Och att jag fått sommarjobb så jag kan åka och hälsa på och ligga på rivieran.

Växjö - Antibes: 2041 km, SÅ långt...

Tur att det finns så mycket att se fram emot framöver! Först Borås i helgen, tävling nästa helg och den 29:e, Göteborg med mamma, slutinlämning på C-uppsatsen, syrran konfirmeras, examen med tillhörande cermoni och bankett och sedan... ihopflytten! Ska bli SÅ skönt att äntligen bo ihop på riktigt!

I did it!

Idag har jag cyklat från Teleborg till Samarkand, 1,2 mil, tur och retur! Känner mig riktigt stolt måste jag säga! Dessutom var det motvind i alla uppförsbackarna, och de är många. Känner mig väl förtjänt av de två bikinisarna jag köpte idag.


Lyxförpackning

Haha jag var precis inne på Momondo.se och drömde mig bort utomlands. Kollade på hotell på Mallorca och sorterade efter närms till stan. Första hotellet som ploppar upp. Femstjärnigt, 0,3 km från city, 7 km från flygplatsen. Najs. Och det kostar... OMG! 32 347kr för sju nätter... PER PERSON! Haha ja det hade ju varit något. Lyx i överflöd!
Hotell: Palacio Ca Sa Galesa

Sovmorgon

Idag har jag tagit en (enligt mig) välförtjänt morgon. Gick upp vid nio och har redan tagit tag i disken och ska nu äta lite frukost. Resten av dagen består av plugg och Samarkand. Blir dock hem tidigt och lägga sig idag eftersom jag ska till stallet tidigt som attan imon. Det är egen-häst-dag imon eftersom det är påsklov, och jag ska vara ansvarig för ett gäng glada barn! Ska bli riktigt kul, och kommer nog sova gott sen eftersom det håller på hela dagen från ca 7 - 18.

Helt slut och besviken

Åh jag är helt slut efter en lång dag fylld med plugg och stall! Gått bredvid idag och dessutom ridit ut på en ap-slö Rotella. Så himla tråkigt, hon börjar bli stoig nu när våren kommit. Nackdelen med ston, de är som vi mänskliga tjejer; de har PMS. Problemet är bara att de är inte som oss som nöjer oss med nån/några dagar i månaden utan samlar på sig allt och tar ut en årsranson under våren. Alltså ständigt tjuriga, osamarbetsvilliga och allmänt jobbiga att ha att göra med i ridningen - i flera veckor. Sjukt tråkigt. Men hoppas det ger med sig snart!

Sedan fick jag äntligen hem det efterlängtade paketet från Nelly idag som varit försenat. Var sjukt förväntansfull men blev så besviken. Ingenting passade.. Ena paret skor var jättesnygga, men för små. Det andra paret skor var också jättesnygga, men för stora och dessutom defekta. Hade en fläck på utsidan av högerskon och något som liknade smält plast på klacken på insidan. Jättetråkigt. Sedan till klänningarna. Den ena satt väl helt ok, men var för stor (storlek S) och så urringad att jag aldrig hade använt den. Den andra var jättesnygg, men ingen strech och SÅ tajt i midjan att jag inte kunde andas. Och det gjorde att ballongeffekten som ska ligga snyggt över höfterna plötsligt såg ut som en överdriven kreation från medeltiden; smal midja och jättehöfter. Inte så snyggt. Så typiskt!!


Vart ligger himlen?

Haha sötaste konversationen i 7th heaven (som rullar i bakgrunden när jag pluggar) nyss. Familjens mormor har dött och yngsta sonen kommer fram till mamman;

Sonen: Mom, where exactly did grandma go when she died?
Mamman: Well, you know we've talked about heaven?
Sonen: Yes, and where is that?
Mamman: Well... It's up there (pekar mot taket)
Sonen: I had hoped you could have been a liiiitle more precise than that.

Haha. Jadu var exakt ligger himlen egentligen?


Ny morgon

Jag har varit vaken en stund och bara gått omkring i lägenheten. Har nu slagit mig till ro i soffan med datorn i knät, anteckningsblocket från intervjuerna är redo och mtv står för underhållningen. Det är ju perfekta förhållanden för att renskriva intervjuer skulle jag vilja säga! Nu kör vi!

Spotify, the worst customer service ever?

Ok so this one will be in english since I hope Spotify will read this and then understand it (everything they do is in english so maybe they don't even speak swedish).

A couple of weeks ago I received an e-mail from Spotify, saying I have had some problems logging in, and therefore I would be credited 2 weeks payment on my next paydate. Awesome, I thought and was very happy with this! Then the payment day came and I got an new e-mail, saying that the payment have failed and that I was downgraded to Spotify free, would start hearing ads and loose access to Spotify in my iPhone. I could upgrade to Premium again by redoing the whole procedure of buying the upgrade at their webpage. I found this VERY strange since I got paid 2 days earlier and hadn't touched the money, but this e-mail came on a Sunday. Off course you'll not get any money on a Sunday, it's a Sunday!

I immediately tried contacting Spotify through their website and their contact form, hoping we could fix the problem as soon as possible. 4 days went without so much as a "we are working on your request"-e-mail. FOUR DAYS! So I went to their website again and tried to find an e-mail address instead and found one to their headoffice in Sweden. I wrote them a long e-mail of how dissappointed I was and that I thought it was really bad that they did not respond, or gave me a chance to see what went wrong before downgrading me. And then I got an automatic response saying

"We just wanted to let you know that we're looking into your query
and aim to get back to you within 3 days.

If you need immediate help, please check out our self-help and community pages
where most common problems and questions can be resolved."

What the... THREE DAYS?! I had already waited four days and now I was going to wait even longer?? And on top of that they want me to go to the self-help or community pages if I want immediate help? But this is a problem personal to my account and I don't think anyone else can help me with payment and account questions of this kind, but the Spotify crew. I understand this was a standard e-mail that might help sometimes, but it became ridiculous in this situation. And besides, that was on Thirsday, I have still not received a response 4 days later again. Worst customer service I ever been through.

So Spotify...
1) How come you have a contact form if you don't aim to answer questions??

2) How come you don't alert your customers and give them a chance to look into and fix payment problems before downgrading them. Especially if they have NEVER had any payment problems before?!

3) How come you are unable to help the customer solve the problem, and instead the customer itself have to do everything all over again? Talk about shifting the problem to the customer, shaking it off and then don't care anymore.

4) And lastly. THREE DAYS??? You only offer e-mail service and no phone contact or such. Then you have to be faster then that. Come on, we're not back in the beginning of the Internet, you need to be fast and helpful to get satisfied customers, it's not rocket science.


Brownietårta

Tänkte jag skulle lägga upp receptet på brownietårtorna som gjordes till Dannes 25-årsfest!

Browniebotten
150g mörk choklad
100g smör (rumstemperatur)
2½ dl strösocker
2 ägg
2m msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl

Bärmousse
6 gelatinblad
250g bär (köp frysta bär i valfri mix)
3 äggulor
1 dl floursocker
2 dl gräddfil
3 dl vispgrädde

Gör såhär
Sätt ugnen på 175°.
(1) Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
(2) Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen ett i taget och blanda i chokladen.
(3) Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet.
(4) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna i formen.

(5) Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
(6) Mixa bären till en fin puré.
(7) Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med bären. (OBS! Något jag upptäckte var att om man har bär med mycket saft i (typ mango/hallon som jag hade) kan man behöva pressa bort lite vätska för att få en bättre mousse. Använd ex kaffefilter och låt bärmixen droppa av efter att den blivit mixad)
(8) Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten. Blanda ner gräddfilen.
(9) Vispa grädden och vänd ner i smeten.
(10) Häll smeten i formen på den kalla kakan. Låt stå i kyl ca 5 tim.
(11) Ta kakan ur formen och garnera.




Könsproblematik på facebook

Haha facebook har visst lite problem med att bedöma kön på folk idag!


Ögonryck

Morgonen har spenderats med ett handledningsmöte, lika underhållande varje gång! Mycket gester och metaforer och så länge vi håller oss inom ämnet så är det väldigt bra metaforer hehe. Jag och Jossan satt sedan och skrev en to-do list för veckan och nu har vi lunch paus. Vid ett ska vi ha den sista intervjun med företagen och sedan blir det renskrivning av allt material, vilket veckan kommer gå åt till. Tanken är att vi ska vara långlediga över påsk så det blir ordentligt med effektivitet på schemat denna veckan.

I övrigt så har jag muskelryckningar (eller vad det kallas) i mitt högra öga. Har haft det hela dagen och det vägrar sluta. Oerhört frustrerande och jag vet inte riktigt vad man ska göra åt det. Någon som varit med om liknande och har nåt tips?

Nu: Lunch.

Finbesök och lyxpaket

Puh, den här helgen/veckan har varit fullt ös medvetslös! Har pluggat järnet och samtidigt försökt styra upp överraskningsfesten för Danne som ägde rum igårkväll. Det hela började i december när det gick upp för mig att min käre pojkvän skulle fylla 25 fyra månader senare. Planerings-Amelie kom genast fram och började smida planer. Vad skulle man hitta på, vad skulle jag ge i paket, vilka skulle jag bjuda?? Självklart ville jag ställa till med storkalas, man fyller ju ändå bara 25 en gång i livet. Så sagt och gjort, i januari bokades Sivans för att ha någonstans att vara och lista efter lista med att göra saker och folk att bjuda skapades.

Det nya favoritprogrammet för planering, OneNote,
användes flitigt under planeringsstadiet!

Som med alla event stöter man alltid på problem längst med vägen. Jag kom fram till att jag ville få hit så många som möjligt av Dannes gamla kompisar från Borås och satt nu med problemet hur jag skulle få tag på dessa. Först och främst kände jag bara till några, inte alla. För det andra hade jag inga kontaktuppgifter till någon av dem jag kände till. Så. Steg ett blev att skapa en pakt tillsammans med Dannes bror Rikard. Självklart skulle Rikard med flickvän bjudas in, men det som också är bra med detta är att Rikard har kontakter. Facebook grupp startades och folk bjöds in till kalaset. 16 st (Boråsfolk och Växjöfolk) svarade på facebook att de ville komma, vi slutade på 20 personer. Bra uppåtryck!

Många festsugna, ännu fler dök upp!

Sedan kom en kämpig period i C-uppsatsen och planeringen fick läggas på is. Och sedan kom det där problemet med vad man skulle ge i paket. Efter mycket tänkande fanns enbart ett alternativ. Och det blev det. Mycket smusslande och hemlighetsmakeri senare var det veckan med stort V. Växjökillarna hade fått i uppgift att uppehålla Danne från 10-16 på dagen D. Och detta gjordes med bravur! Paintball-bana bokades och hela 8 personer ville leka med färg-skjutvapen. Jag fick ett sms strax efter 14 (när bokningen var slut) av Danne; "Alla mot mig på slutet" haha stackarn. Han var blå men sa att jag skulle se de andra gubbarna, hehe.

Bild från Google. Killarna var för rädda om sina
mobiler för att ta kort. Förståeligt.

Under tiden ägnade jag, Anna och Josh (moraliskt stöd) oss åt att baka tårtor! Vi ville ha alternativ och bakade därför två jättegoda brownie-tårtor (recept kommer i annat inlägg) varav en hade blåbärsmousse och den andra mango/hallonmousse. En tredje tårta bakades också som glutenfritt alternativ; kladdkaka med grädde och garnering. Resultatet blev sjukt bra! Det förbereddes även en massa massa mat till kvällen av herr Darnfors (som jag för övrigt inte hade klarat mig utan denna veckan!) som stod för förrätt och huvudrätt under kvällen tillsammans med sin trogna vapendragare herr DK som även stod för skålandet.

Finfina tårtorna. Favoriten blev mango/hallon (till höger)

När klockan slog 15.15 kommer planerar-Amelie på att hon fortfarande är osminkad och ej ombytt (gästerna kom 15.45). Det blev att springa in på personaltoan på Sivans och sminka sig och byta om fort som attan. Är dock ganska nöjd med resultatet. Sedan anlände gästerna oförväntat punktligt och samtidigt och baren hölls öppen en stund. När födelsedagsbarnet anlände med ögonbindel stod alla knäpptysta och bröt sedan ut i "Ja må han leva" i kör. Bror Rikard spelade sedan upp sin egen version av lejonkungens "Känn en doft av kärleken", mycket kreativ och rolig låt! Det bjöds på lite rörda tårar och skratt och sedan var kalaset igång.

Hoppas kunna lägga upp låten vid senare tillfälle!

Maten var fantastisk och efter huvudrätten tog vi en paket-paus. Jag gillar att Danne fyllde gammal och dessutom hängt ihop med mig ett tag = jag får vara med på ett hörn i varje paket ;) Han fick (förutom paintball på dagen) en stor godishink (mums!), hemligt paket som levererades när det behövdes som mest (bakispizza haha, klockrent!) en relaxkväll inklusive en massa behandlingar och två biljetter till en show i konserthuset i maj, plus en resa till Pisa i slutet av april. Hur bra lät inte det egentligen?

Resor, relax och gottigheter. Bättre än så kan det inte bli!

Efter god mat, mycket skratt och mycket trevliga konversationer städades det snabbt och effektivt och sedan gick alla vidare. Mellanfesten befann sig i min lägenhet och en hel bunt med människor dök upp för att fira. Mycket trevligt och kvällen avslutades sedan som den bör på Sivans.

Det har varit mycket planerande och många sömnlösa nätter och det finns många som jag inte hade klarat av att vara utan under denna processen. Jag vill tacka alla som var med och gjorde denna helgen till en fantastisk helg och bidrog till en jättelyckad fest!

Herr Darnfors & Herr DK
Rikard & Anna
Boråskillarna
Sivansgänget
Växjökillarna
Jossan (för att du talar mig till rätta, lyssnar och skrattat med mig när jag klantar till det)
... Och alla ni andra som kom och förgyllde kvällen!


RSS 2.0