Long time no see

Bloggen har tagit lite för-sommarlov då jag haft fullt upp med C-uppsats avslutande, tävlingar och annat skoj! Nu är iaf uppsatsen inlämnad och det känns SÅ skönt! Det gick riktigt bra för oss på slutpresentationen också så jag ser fram emot att få betyget, spännande!

Det är alltså examensdag imorgon och jag sitter och är nostalgisk över de senaste tre åren. Man har varit med om så himla mycket roliga saker och livet på campus är verkligen underbart, om än något påfrestande ibland hehe. Och det är ju trots allt människorna runt omkring en som gjort de här åren så bra! Tänker tillbaka på ettan och alla galenskaper vi hittade på. Lyckades dessutom skrapa fram den här låten som verkligen har många minnen inblandade!


Vi får se när jag tar mig tid och blogga nästa gång. Som sagt vi har lite sommarlov här. Kommande veckan/nästa vecka är fullspäckat med planer;
Torsdag: Examensdag - cermoni, middag hos föräldrarna, bankett
Fredag: Jag och D får tillgång till nya lägenheten och flyttar!
Lördag: Grillning och inflyttningsfest - pumptömning på Sivans
Söndag: Packa
Måndag - Måndag: ALICANTE!


Välkommen

Sommaren har äntligen entrat Sverige! Värme och bikini - it's on! Så sjukt skönt, särskilt med tanke på att C-uppsatsen nu nästan är klar. Slutinlämning på onsdag och sedan är det lite lov över helgen innan presentation och examen! Aaaaah, nervöst. Ska jag verkligen bli vuxen på riktigt nu?

Tur att man ska plugga ett par kurser i höst så man kan fokusera på jobbsöket ordentligt. Ny energi och motivation efterlängtas. Känns bra att plugga de grafiska kurserna också så man spetsar kompetensen lite. Känner att det måste liksom bli rätt denna gången, måste känna mig nöjd med valet och utgången av det hela. Har redan en treårig yrkesutbildning i ryggen som jag inte är nöjd med (själva yrkesvalet alltså). Den här gången ska vi erövra världen!

Sitter just nu och sammanställer början på framtiden för tävlings-sponsorskapet i stallet. Nya alternativ och paket ska tas fram för att sedan ragga sponsorer. Riktigt roligt men jag önskar jag haft lite mer tid att lägga ner på det just nu. Får ta en extra spurt nästa vecka! Men nu ska jag återgå till detta. Ett par företag ska ringas och om 20 min blir det lunch med Sabina :)

Dagens citat:


Solen gick upp

Ca 04.30 idag. Jag kan intyga - jag vaknade.

Effekt? Huvudet känns som ett bowlingklot.


Män vs kvinnor

Haha går runt en sjukt rolig status på FB just nu!

Det finns ett rykte som går runt som säger att pojkar är starkare än flickor.. Oh! snälla, kan du bära en 1-4 kg bebis i magen i 9 månader? Kan du städa, laga mat och prata i telefon samtidigt? Kan du bränna din panna med locktången och inte klaga? Kan du gå hela dagen i klackar? Kan du gråta hela natten och sedan vakna upp nästa morgon som om allt är okej? Kom ihåg killar, tjejerna är bara hjälplösa tills nagelacket torkat. Sätt upp detta på din status om du är stolt över att vara tjej.

Prispall!

Jajjemän det blev placering idag! Sjukt kul! När jag vaknade idag tänkte jag för första gången i min tävlingskarriär (eller vad man nu ska kalla det) "varför utsätter jag mig för det här". Det är inget bra tecken. Jag som aldrig under flera år har varit nervös inför en tävling var alltså supernervös och det kändes inte alls bra. 90 klassen hade jag inga nerver inför, men 1m klassen kände jag mig ytterst osäker på. Förra gången vi tävlade 1m hade jag fullt sjå att bara hålla mig kvar och sen dess har jag inte haft henne på träning särskilt mycket så därför kändes lite lite sådär.

Bestämde mig en timme innan start att byta till 80 och 90 klasserna, bara stilklasser alltså inte tävlingsklass. Lyckades placera oss som 8 av 19 ekipage i första klassen med 50,5 poänd, tre platser utanför prispallen. I 90 klassen däremot gick vi in på en ledning med 53 poäng efter halva klassen men blev sedan slagna av tre stycken. Eftersom det var 27 startande så blev det 7 placerade och vi lyckades ändå sno åt oss 4e platsen! Röd rosett och plakett. Första lokala tävlingen och allt. Riktigt nöjd!!

Kul att familjen kunde komma och kika också! Var längesen. Tack lillasyster för de fina bilderna! (Och Elin för den sista bilden) Alla bilder är från 90cm klassen.


Rotellas berömda framben som är spikraka i galoppen.
Fantastiskt att hon ändå lyckas hoppa så bra!



Rotella är nöjd med sin egen prestation

Till och med mamma kan uppskatta stallet emellanåt. Typ.. Lite iaf.


Pappa kom med räddningen efter en lång tävlingsförmiddag: Festis!


Glada 4e pristagare!

Så fin



Examensklänning

Har ju glömt visa examensklänningen som jag hittade på Nelly! Skickade efter den tillsammans med ett par vita skor som båda passade perfekt! Klänningen är möjligtvis något lång men med de höga klackarna så funkar det ändå! Fick samtidigt skorna från Nelly eventet som jag längtat efter. Satt som en smäck och är så sjukt snygga! Dock skyhöga!

Trött

Aaah jag är helt slut! Varit en lång dag med stalltjänst och tävling. Det tar mer än man tror och trots att det var lite allmänt kaos på morgonen så slutade dagen riktigt bra. Folk verkade nöjda trots regnet och vi fick 2 vinster, en andraplats samt en tredjeplats bland hemmaekipagen. Riktigt bra med placering på ungefär hälften av starterna!!

Har bara stalltjänst ikväll samt borstning, knoppning och allmänt omhändertagande av min pålle inför morgondagen kvar ikväll. Kokar snabbmakaroner för att få nåt i mig och ska sova en halvtimme. Sen bär det av igen. Jag ska SÅ bädda ner mig i soffan med varm choklad sen!!

Desperat

Jag känner att jag verkligen är i desperat behov av semester just nu! Även om det är mycket kul som händer just nu så är det mycket i allmänhet. Har du någon gång haft en dag där du inte haft något planerat förrän på eftermiddagen? Och du tänker att du bara ska ta det lugnt och slappna av på förmiddagen, göra saker för dig själv och bara njuta. Men så slutar det med att du bara går och tittar på klockan och undrar hur du ska hinna med allt och samtidigt ha en tid att passa? Så känner jag lite idag. Längtar utomlands till sol och värme, och att lämna klockan hemma.

Känner också att min längtan tillbaka till USA börjar ta fart ordentligt igen. Vet inte om det är den stundande sommaren som påverkar men jag längtar tillbaka till allt det stora och alla möjligheter. Hoppas verkligen att våra tjejplaner att ta lite semester i höst går igenom!







Status: tävling

Nu är äntligen C-uppsatsen inlämnad och trots att vi inte känner oss färdiga och har en hel del att fila på nästa vecka så känns det ganska skönt! Innebär också att jag är "ledig" i 4 dagar nu från torsdag - söndag. Dock är det lokala hopptävlingar på TRS i helgen vilket ska bli jättekul! Jag och Charlotta var iväg halva dagen igår och handlade och fixade en massa. Arbetet fortsätter idag då nya siffror till hindrena ska ordnas, banan ska byggas, sekretariatet ska förberedas och ryttar-/hästutrustning ska putsas. Mycket att göra men känns inte så när det bara är roliga grejer som ska ordnas!


Imorgon lördag är första dagen på tävlingen, ponnydagen. Med nästan 80 starter så kommer det bli en fullspäckad dag och mycket att göra. Kul! =) Söndagen är hästdagen och då ska jag även tävla själv i två klasser. Blir LD (90cm) stilhoppning och LC (100cm) tävlingsklass. Är upp mot 80 starter även denna dag så konkurrensen är hård! Men det är bara kul att tävla tycker jag och det roligaste är ju att tävla mot hemmaryttarna så det är väl där målet ligger egentligen. Att komma bra till bland hemmaryttarna. Det och att komma runt med två lite mer flytande rundor än förra tävlingen känns viktigare än placering. Speciellt eftersom det är första gången jag tävlar lokalt.

Så nu ska jag gå över till Danne och äta lite frukost innan jag beger mig till stallet. Det kommer bli en bra dag, fantastisk tävling och awesome helg!


Mållinjen är nära!

Sitter i biblan idag igen. Jag och Jossan skriver så fingrarna blöder! Börjar bli riktigt hungrig nu men har fortfarande ett gäng tables att skapa innan lunch. Vi har satt upp mål för dagen och som det ser ut nu kommer de hållas! Endast conclusion/manegerial implications, limitations and future research kvar efter lunch! Wohoo!

Ikväll blir det en tuff hoppträning inför tävlingen på söndag och sedan att fixa ryttarmeddelanden. Har mycket kul som händer denna veckan i stallet och hoppas kunna uppdatera med lite bilder från äventyren! Det känns som om arbetet för utveckling har påbörjats ordentligt - KUL! Ser så sjukt mycket fram emot hösten och alla nya sponsoravtal som vi ska ragga upp! Hehe.

Nu ska jag gå ett varv i biblan så blodcirkulationen kommer igång innan jag får leka i Excel och paint - favoritprogrammen. (Nördigt, jag vet)


Ett matigt inlägg

Har ätit så mycket god och fräsch mat de senaste dagarna så jag tänkte bjuda på lite bilder och recept!

Enkel och god frukost!
Filmjölk
Äpple
(grönt, går lika bra med rött)
Melon
(jag använde honungsmelon och galiamelon)
Russin

Tärna frukten och strö över filmjölken. Toppa med russin.
Även gott att ha i valnötter!

Ännu enklare frukost som är minst lika god!
Melon
Knäckebröd
Babytomat
(eller vanlig tomat)
Ost

Skiva tunna tomatskivor och lägg på knäckebrödet, lägg över osten.
Tärna melon och häll upp i en skål. Ät!

Härligt fräsch mat som är otroligt god och mättande!
Fläskfilémarinad
Grillolja allround
Vitlök
Soja

Sätt ugnen på 225-250 grader. Skär ett snitt i fläskfilén och salta samt stek den i stekpannan tills den får en lätt yta. Blanda samtidigt ihop soja, grillolja och vitlök efter smak. Lägg fläskfilén i en ungnsform. Pensla på marinaden så att filén blir helt täckt, häll resten i formen och in i ugnen ca 30 minuter.

Tsatsiki
Creme fraiche
Gurka
Vitlök

Riv gurka i tjocka remsor och pressa vitlök.
Blanda med creme fraichen och låt stå i kylen tills servering.

Salladskompott
Babyspenat
Purjolök
Äpple (grönt)
Melon 2 sorter
Paprika

Skölj alla grönsaker och skär bort skaftet på babyspenaten.
Skiva purjolöken tunnt och dela på ringarna.
Tärna äpple, melon och paprika. Blanda ihop.

Testade att improvisera en soppa idag. Blev jättegod!
Ger ca 4 portioner
3 stora potatisar (fast)

Skala och skiva i ca 0,5 cm stora skivor. Låt koka i ca 15 minuter tills de är nästan färdigkokta.
(Det ska gå att få igenom en gaffel enkelt utan att potatisen delar på sig)

½ paprika
3 cm purjolök

Skiva paprikan i 0,5cm stora skivor och dela dem sedan på mitten.
Skär purjolöken i tunna skivor och dela på ringarna. Fräs i smör i en stor kastrull.

1 palsternacka
3 kvistar broccoli

Skiva palsternackan i 0,5 cm stora skivor och broccolin till önskad storlek.
Lägg i grytan tillsammans med paprikan och purjolöken. Fräs tills purjolöken får färg.
Häll i vatten (ca 0,5-1 l beroende på hur mycket spad man vill ha) Lägg i en buljongtärning
med smak av italienska örter. Låt koka på mellanvärme i 10 minuter.

Lägg i potatisen och krydda med lite paprika- samt chilipulver, mycket grillkrydda, lite salt och lite peppar. Avsluta med att krydda med basilika efter önskad smak och koka 5 minuter.

½ burk kidney bönor

Skölj bönorna och häll i soppan. Låt koka ca 5 minuter till. Färdigt att servera!
(För fylligare konsistens; lägg en klick creme fraiche i soppan vid servering.)
Servera med bröd.

Sommardängor!

Bjuder på ett par sommardängor som definitivt kommer spelas på repeat i mina högtalare!




Dagens skratt

Här kommer instruktioner om hur man undviker några av de så kallade frivilliga administrativa avgifterna på Ryanairs hemsida. Haha man kan ju inte annat än älska hur de uttrycker sig. Vi vanliga dödliga kanske helt enkelt är lite för dumma för att räkna ut dessa saker själva. Hehe.

Avgift för prioriterad ombordstigning: kan undvikas genom att helt enkelt inte välja denna tjänst.

Avgift för reserverat säte: kan undvikas genom att helt enkelt inte välja denna tjänst.

Avgift för nytt boardingkort på flygplatsen: kan undvikas genom att helt enkelt visa upp ditt internetboardingkort på avreseflygplatsen.

Avgift för incheckat bagage: kan undvikas genom att helt enkelt inte resa med incheckat bagage.

Avgift för bagageövervikt: kan undvikas genom att helt enkelt hålla sig inom ramarna för Ryanairs viktbegränsningar för bagage.


Ångestladdat

Vissa dagar, som den här, så hatar jag verkligen att vara student. Ångestvågorna sköljer över en med oro och stress för plugg, pengar och framtiden. Allt är så osäkert just nu, man vet inte riktigt vad som händer sen. Alla roliga event är i denna tiden på campus, men samtidigt måste man bunkra pengar inför sommaren och speciellt juni då enbart halva bidraget rullar in i maj. Det är för mycket att tänka på och motivationen för pluggandet ligger just nu på minus. Det känns som om det aldrig kommer ta slut med skrivandet.



Jag tror att vi alla har såna här dagar, både studenter och andra. Det finns alltid saker man kan oroa sig för och många av oss, definitivt jag, måste lära oss att leva idag och inte imorgon. Jag avundas människor som kan rycka på axlarna och säga att det löser sig. För i mina ögon gör det aldrig det om man inte fixar det själv. Men på något sätt så har vi ju klarat oss under tre år så en månad till ska vi väl kunna härda ut. Och långt ifrån alla dagar är såhär. Men när dessa dagarna kommer, då är det helt enkelt jobbigt. Sjukt jobbigt.


Götelaborg!

Nu så! Har vi lyckats sno till oss ett par obokade platser på tåget till Göteborg. Mamma fattade inte alls vad som hände när jag plötsligt började springa mot tåget som var på g in på stationen innan vi hunnit fram. Hehe. Lyckades ju få platser iaf! Så nu bär det av! Uppdaterar läget senare.


Sandsbro

Sitter just nu på bussen i stan och väntar på att den ska ta mig ut till Sandsbro och familjen. Imorgon bär det av till Gbg med mamma tidigt som attan så det kändes smidigast att sova hos familjen inatt. I övrigt har dagen bestått av seminarie som gick bra, sol samt hamburgare och mys framför Dexter med Danne. Bra dag med andra ord!

 


Cloud

Såg precis att Nelly fått in skon som jag önskade på Nelly High Heels i Göteborg den 8/3! Hoppas verkligen de är på ingång nu! Tänkte ha dem på examen om jag hittar en passande klänning.


Seminarie-dag

Idag är det seminarie-dag! Började morgonen med att vakna med ont i halsen och ett allmänt tjockt huvud (känslan alltså). Somnade om en stund men fick slutligen tvinga mig upp. Jag behöver sommarlov. Men som sagt idag är det seminarie och opponering samt presentation gjordes under förmiddagen. Jag och Jossan passade även på att sola en sväng, otroligt skönt! Träffade på Steffi på ängen och snackade lite skit. Längesen nu.

Nu är jag bara hemma på lunch och vid 13.20 bär det av till skolan. Gah vad jag önskar vi var klara med allt nu så man bara kunde njuta av sista tiden och det fina vädret! Imorgon ska jag iaf ha minisemester i Göteborg med mamma. Mys! Ska leta lite klänning till examen och passa på att besöka storstan.

På tal om klänningar så gjorde jag ett par inköp på Nelly häromdagen. Jag vet, jag har lovat att aldrig mer handla där för att de är sjukt dåliga att ha och göra med många gånger. MEN jag älskar ju deras kläder. Dagens i-landsproblem. Beställde en långklänning som jag ska testa om den går att ha på examen, ett par fina skor (också till examen) samt en kappa som jag tittat på tidigare och som nu fanns för halva priset, enbart kvar i min storlek! Det var ju helt enkelt menat.

Långklänningen är dock i en mintgrön färg. Fanns inte kvar på hemsidan.

Nike-filosofin

Igår gick det riktigt dåligt i skrivandet av analysen. Gick SÅ långsamt och jag hade jättesvårt att komma in i det. Så idag kör vi på Nike-filosofin; JUST DO IT! Har tillochmed klippt naglarna för att enklare kunna skriva rätt på tangenterna hehe. Förberedelser är A och O.


RSS 2.0