Ett matigt inlägg

Har ätit så mycket god och fräsch mat de senaste dagarna så jag tänkte bjuda på lite bilder och recept!

Enkel och god frukost!
Filmjölk
Äpple
(grönt, går lika bra med rött)
Melon
(jag använde honungsmelon och galiamelon)
Russin

Tärna frukten och strö över filmjölken. Toppa med russin.
Även gott att ha i valnötter!

Ännu enklare frukost som är minst lika god!
Melon
Knäckebröd
Babytomat
(eller vanlig tomat)
Ost

Skiva tunna tomatskivor och lägg på knäckebrödet, lägg över osten.
Tärna melon och häll upp i en skål. Ät!

Härligt fräsch mat som är otroligt god och mättande!
Fläskfilémarinad
Grillolja allround
Vitlök
Soja

Sätt ugnen på 225-250 grader. Skär ett snitt i fläskfilén och salta samt stek den i stekpannan tills den får en lätt yta. Blanda samtidigt ihop soja, grillolja och vitlök efter smak. Lägg fläskfilén i en ungnsform. Pensla på marinaden så att filén blir helt täckt, häll resten i formen och in i ugnen ca 30 minuter.

Tsatsiki
Creme fraiche
Gurka
Vitlök

Riv gurka i tjocka remsor och pressa vitlök.
Blanda med creme fraichen och låt stå i kylen tills servering.

Salladskompott
Babyspenat
Purjolök
Äpple (grönt)
Melon 2 sorter
Paprika

Skölj alla grönsaker och skär bort skaftet på babyspenaten.
Skiva purjolöken tunnt och dela på ringarna.
Tärna äpple, melon och paprika. Blanda ihop.

Testade att improvisera en soppa idag. Blev jättegod!
Ger ca 4 portioner
3 stora potatisar (fast)

Skala och skiva i ca 0,5 cm stora skivor. Låt koka i ca 15 minuter tills de är nästan färdigkokta.
(Det ska gå att få igenom en gaffel enkelt utan att potatisen delar på sig)

½ paprika
3 cm purjolök

Skiva paprikan i 0,5cm stora skivor och dela dem sedan på mitten.
Skär purjolöken i tunna skivor och dela på ringarna. Fräs i smör i en stor kastrull.

1 palsternacka
3 kvistar broccoli

Skiva palsternackan i 0,5 cm stora skivor och broccolin till önskad storlek.
Lägg i grytan tillsammans med paprikan och purjolöken. Fräs tills purjolöken får färg.
Häll i vatten (ca 0,5-1 l beroende på hur mycket spad man vill ha) Lägg i en buljongtärning
med smak av italienska örter. Låt koka på mellanvärme i 10 minuter.

Lägg i potatisen och krydda med lite paprika- samt chilipulver, mycket grillkrydda, lite salt och lite peppar. Avsluta med att krydda med basilika efter önskad smak och koka 5 minuter.

½ burk kidney bönor

Skölj bönorna och häll i soppan. Låt koka ca 5 minuter till. Färdigt att servera!
(För fylligare konsistens; lägg en klick creme fraiche i soppan vid servering.)
Servera med bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0