En helt vanlig tisdag

Idag har vi kört på med metodkursen igen. Vi gick igenom mer grundläggande olika typer av undersökningar och vad man ska tänka på när man skapar och utför dem. Börjar bli taggad på att komma igång med själva undersökandet nu! Har också haft hoppträning nu ikväll, skönt att komma bort från datorn en stund och få lite frisk luft!
Då jag är dö-förkyld för tillfället har jag ingen större ork eller motivation, vilket är lite tråkigt. Men jag hoppas ha tid att vila upp mig i helgen och komma tillbaka med nya krafter nästa vecka! Ikväll blir det iaf att slappna av framför Project Runway x2 avsnitt! Helt såld på denna serie av någon anledning. Har inte fastnat för den tidigare, men jag är väl lite i behov av smått meningslösa serier på kvällarna där man inte behöver tänka så mycket haha.

Var uppe på Samarkand i helgen och var inne en snabbis på NewYorker. De hade SÅ mycket saker som jag ville ha! Hade tänkt visa här på bloggen, men de hade tyvärr inget uppe på hemsidan. Hittade dock dessa sköna kombinationer på Gina. Vill ha!


"Tröstande" kommentarer

Det där med att kommentera på andras bloggar är ju en rolig grej, gör allt lite mer personligt. Jag älskar att läsa igenom kommentarerna, speciellt på Tyras blogg för det skrivs så mycket där. Idag har hon (på väg hem från Gbg) fått veta att hennes häst inte mår bra och hon har smått panik över detta. Mycket försåeligt. Det roliga är då att läsa folks kommentarer. Jag vet inte om man bara känner ett stort se-på-mig-behov eller vad problemet är, men det blir ju inte bättre av att skriva och berätta om när deras egna hästar dött/avlivats för liknande symtom, eller? En annan rolig kommentar var "Min häst har också varit sjuk så jag vet hur det känns. Förresten när kommer USA skorna in på STB igen?" Alltså, fel valt tillfälle.

Men men. Idag har vi haft första dagen på metodkursen som vi ska läsa under denna veckan. Sjukt bra lärare och det känns som om det kommer bli en rolig kurs. Dock ligger den ju lite fel i tiden, vilket också föreläsaren höll med om. Kommer bli en riktigt tung vecka, men vi kommer lära oss mycket bra och användbara saker! Är för övrigt väldigt glad över mig och Jossan. Vi har så sjukt bra samarbete och kompletterar varandra så bra. När vi blir osäkra på något så diskuterar vi det tills vi är på samma plan igen vilket underlättar en hel del. Dessutom har vi väldigt tidigt bestämt vad det är vi vill göra, satsat fullt ut och även haft en nedskriven (skissad) planering redan från början. Tror det är en enorm fördel för oss!

Bjuder på lite bilder från helgen i stallet:

Solen påväg upp över hagarna

Leo vill också ha yoghurt till frukost

Han vill verkligen ha yoghurt till frukost

Smokey glad över att äntligen få gå i hagen med de andra

Tummelisa med vinden i håret

Snabba puckar

Har precis kommit hem från stallet. Haft stalltjänst både i morse och ikväll, red Smokey i fm också. Har dessutom däremellan passat på att storhandla med Danne samt skjutsa tillbaka bilen till föräldrarna och träffat familjen. Aktiv dag helt enkelt. Trodde jag skulle vara helt slut nu, särskilt med tanke på hur trött jag var vid fyratiden. Men känner mig riktigt pigg och fräsh. Eller ja, en dusch hade ju inte suttit fel. Men ska upp och möta Danne vid ICA först. Han har varit på Lakers ikväll som tyvärr förlorade. Ser tydligen ganska mörkt ut för dem just nu, trist.

Morgondagen ska ägnas åt att fixa ihop ett CV och att slänga iväg lite jobbansökningar. Tänkte skriva ut lite ansökningar innna jag och Jossan åker till Göteborg den 9:e om det blir av. Passa på att gå in personligen, alltid det bästa!

Ögonont

Har sovit riktigt dåligt inatt. Detta i samband med mycket datorsittande/skrivande och stress över livet i allmänhet har medfört en trevlig huvudvärk och smärta bakom ögonen. Känner mig helt mosig. Det är helt enkelt en sån där dag då ingenting känns motiverande och man helst vill lägga sig under täcket och vakna imon. Inte ens bra väder utanför fönstret. Trist.

Tänkte jag ska upp till Samarkand en sväng senare idag för att kolla om kavajen som jag suktat efter på H&M är samma som den de har på internet. När jag kollat på den IRL så är den nämligen vit/rosa inuti men på hemsidan är den vit/blå. Förvirrande. Det är halva priset på den idag så om det är rätt så beställer jag den! Har kostat 399:- och kostar nu 199:- bättre än så blir det inte. Och jag behöver lite shopping tror jag!

Sjukt irriterande att alla kavajer på H&M heter "Kavaj".
Varför inte döpa dem till något smart så man kan skilja på dem?

Okej jag ångrar mig

Jag måste få vara lite arg en stund nu. Vi var uppe hos vår examinator igår och berättade precis vilka rykten som går runt med vår uppsats och att folk har panik och är stressade pga att de inte får ut någon information. Vi frågade också specifikt om det betyg som sätts på ett seminarie angående teori den 5:e påverkar betyget på själva uppsatsen (eftersom det är vårt teorikapitel som bedöms) och svaret vi fick var; "nej, det är två olika kurser". Ok skönt var ju vår tanke. Sedan kommer den där idiotiska informationen upp på vårt intranät som säger följande;

"Furthermore, the grade of theory and methodology course will be graded separately, but of course it will be influencing the grade of the thesis. Although, the grade for the thesis will be finalized, based on the thesis, as provided for the final seminar."

Okej så det kommer påverka ändå? Självklart förstår jag ju att om vi gör dåligt ifrån oss denna examinationen så kommer vi få jobba häcken av oss för att få det till att bli bra i slutändan, men det verkar ju som att det betyg som sätts nu (alltså på teorikursen) kommer påverka vår uppsats (som är en helt annan kurs, enligt examinatorn) vilket är tvärtemot vad vi fått information om. Jag blir arg.

Jag har tidigare varit arg och frustrerad många gånger men i slutändan ändå haft överseende med att vi är första kullen på "nya mfp", men jag har fått nog. Jag kommer aldrig rekommendera någon att söka till det här programmet på grund av att universitetet inte sköter sitt jobb. Visst vi har lärt oss mycket men den stress som kommer av att de inte kan planera och informera oss om saker och ändrar scheman, kurser, böcker och föreläsningar i sista stund är inte värt det. Hade jag vetat vad jag vet idag så hade jag definitivt valt ett annat universitet. Och hade det inte varit för att det påverkar mig också så hade jag övertalat alla att göra kassa uppsatser så universitetets kvalitet (som enligt skolverket som från och med i år enbart ska mäta på uppsatserna) sjönk ner i botten. De förtjänar inte vårt slit.

Punkt.

Vårfeelings!

<div style="line-height: 20px">
Det är sol! Och snön är borta! Även om det förmodligen fortfarande är lite småkallt (iaf om man stoppar ut handen genom fönstret) så tänker jag vägra vinterjacka och panik över idiotiska annonseringar från ett idiotiskt universitet idag, sådetså! Måste dock sitta inne och skriva en massa idag, men funderar på att efter lunch gå bort till bibblan och sätta mig i nåt fönster med nåt gott och dricka och solen i ögonen och fortsätta skriva. Men bara kanske, jag har ju sol hela dagen i min lägenhet också!

Var inne på Jossans blogg och såg den nya juicen hon köpt. Och tjena vad sugen jag blev! Vill åka och handla en massa våriga saker! Tänkte jag skulle få in lite mer av favoritfärgen turkos i lägenheten nu i vår. Lila i all ära, men det är ju lite mörkt och mer höstigt, iaf de färger jag har. Skulle vilja byta ut alla mina mörka möbler till ljusa med, kanske vitt bara för att öppna upp lägenheten och få förändring. Har haft svartbrunt (från ikea såklart) i 4 år nu. Börjar tröttna lite även om det är snyggt. Det drar till sig mycket damm också..

Men men, nu är det dags för plugg och frukost! Såhär såg det ut utanför mitt fönster idag!
Sol utan snö!




Skön-trött

Om du åkt skidor någon gång så vet du hur man känner efter en hel dag i backen; frisk och fräsch (trots behovet av en dusch) och så pass trött att man bara vill sätta sig framför brasan och somna. Ja så känner jag mig just nu, efter en hel-eftermiddag i stallet. Fruktansvärt skönt att stå i ridhuset, mocka lite, borsta lite och spendera en massa tid utomhus med hästarna, och sen komma hem och mysa ner sig i soffan.

Ska hålla min första egna ridlektion imon. Det ni! Känns riktigt bra faktiskt, höll framridningen idag och har hållt teorilektioner tidigare. Så det ska bli kul! Det ända är att jag bara har en halvtimme mellan seminariet och lektionen så det blir hem och slänga i sig lite mat och energi innan man springer upp till stallet. Ska rida på fm/lunch också. Smokey har äntligen fått ok av veterinären att börja ridas både i trav och galopp nu. Blir lite roligare då än att bara skritta i en timme.

I övrigt så har jag och Jossan kämpat som djur idag och har nu äntligen lämnat in arbetet till seminariet. Vi hann inte allt vi hade önskat men det vi gjort är vi ganska nöjda med. Så det känns helt ok. Ska fixa opponering och presentation imon också. Hade tänkt lägga upp någon skön bild, men jag har tappat bort min sladd till telefonen verkar det som. Smidigt. Så jag bjuder på dagens citat från dagenscitat.nu istället!

"Det sämsta med livserfarenhet
är att man har den när man inte behöver den."
- Gunilla Dahlgren

Tv3 Play

Aaaah äntligen färdigskriven inför inlämningen! Nu är det bara en del + finslip kvar på teorin, skönt! Tänkte belöna mig själv med lunch framför ett avsnitt av Project Runway på tv3 play. Men vad händer? Var femte minut vill den buffra och vägrar sen gå igång igen. Har stängt ner, laddat om, väntat och väntat. Men nu har jag gett upp. Ska sätta mig och opponera lite inför morgondagen och sedan blir det stallet. Går bredvid mellan 16-21 ikväll. Lite tungt känns det idag men det är nog för att jag varit så stressad ett par dagar över plugget och pga allt skrivande. Hade varit skönt med en ledig kväll. Först på fredag jag kan ta en kväll och bara göra ingenting.

Borde kanske slänga på mig lite nagellack. Åkte och tröstshoppade (eller ja, jag skulle handla med) i lördags när jag var så stressad. Så nu äger jag ett blått nagellack wohoo!


Resultatet av shoppingen. Depend nailpolish nr 255.

Hot right now

Tidig morgon, nytt snötecke på marken, regn i luften. Japp det är tisdag. Har precis kollat igenom mailen, skolmailen, twitter, facebook och så bloggen. Det är dags att börja komma igång med dagen nu och börja skriva review igen. Woho! Nu kör vi!

Dagens goodfeeling låt! Hej tisdag!

Organisering

Äntligen lite organisation på tillvaron! Efter en tung natt med svårt att sova och många uppvaknanden så har jag nu spenderat förmiddagen med att sammanställa alla våra artiklar i olika scheman för olika kategorier. Nu är de äntligen klara och utskrivna och lunch med ett avsnitt av Firman är också avklarad! Har haft bra diciplin idag, något som det varit sämre med de senaste dagarna. Men nu är vi back on track igen! Har nu 5,5 h på mig att skriva innan jag ska dra upp till stallet för ett hårt dressyrpass, ska bli riktigt skönt! Målet är att få 2 av 3 delar klara så jag bara har den sista delen samt finslip kvar imorgon fm.

Har skrittat en häst i stallet, Smokey, nu i helgen som varit halt. Mysigt även om hästen får sina fnatt emellanåt. Han har ju trots allt stått inne ett bra tag nu. I och med att jag tog helgen verkar det som om jag är med i igångsättnings-processen nu för jag fick sms idag om att rida ett par dagar denna veckan också. Sjukt kul! Mycket stall nu. Blir måndag, tisdag, onsdag och lördag. Riktigt bra att ha lite mer i almanackan, av någon anledning blir jag bättre på att planera när det är mycket. Konstigt egentligen att det kan vara omöjligt att följa sin dagsplanering om man har en uppgift, men hur lätt som helst när man har typ 7 saker att göra. Men men, man tvingas väl helt enkelt.


Smokey tror att jag har godis i fickan. Ledde till en mysig bild!

Var på SH'BAM, ett aerobics-danspass på nya anläggningen Moves & Motivation i helgen med Jossan. Var sjukt imponerade när vi kom in i lokalen, stor scen och allt. Själva passet var dock inte riktigt som jag förväntat mig. Det var bra och så men inget speciellt liksom. Och instruktören pratade hela tiden och var nästan lite för mycket emellanåt. "Ni kan inte se sura ut när ni är på SH'BAM, le då, sjung med! Nu sänker jag musiken så ni får sjunga med!" Lite väl. Lägg på ett sjukt högt pris på det och jag stannar nog på Olympen. Men det är ju alltid trevligt att testa något nytt.


Såhär såg det ut i salen. Scenen syns inte så mkt men den är där!

Timeless

Jag har vår- och sommarkänslor idag. Vill att värmen ska komma fram och snön försvinna så man kan slänga på sig vårkläder, skinnjacka och ett par snygga vårskor. Hittat en sko-kollektion på Nelly.com som jag bara älskar! Timeless heter den och har en massa snygga vår- och sommarskor med klack. Stilrena, färgglada.. Ja hur snygga som helst helt enkelt! Och inte jättehöga priser heller. Ja tack!


Stressad själ

Det är sällan jag säger att jag hatar saker, av den enkla anledningen att jag tycker det låter så illa. Så allvarligt. Det är ju allt som oftast bara saker man tycker illa om. Men det finns en sak som jag mett gott samvete kan säga att jag hatar. Och det är när min själ är stressad. Du vet när man vaknar flera timmar för tidigt på morgonen och inte kan somna om för man är stressad. När det känns som om man har hjärtklappning fastän pulsen är lägre än vanligt. Svårt att andas, allt känns jobbigt och man blir helt handlingsförlamad. Iaf jag.

Idag har jag tre saker på listan. Skritta en häst i stallet som varit halt, träna med Jossan och plugga klart artiklarna. Men som sagt, när jag är stressad i själen blir jag handlingsförlamad. Stallet hade jag tänkt klara av på fm för att sedan kunna spendera resten av dagen med plugg och träning. Vad händer? Ingen aning. Nu är iaf klockan snart dags-att-åka-till-träningen och ingenting har blivit gjort. Och jag är fortfarande lika ångestladdat stressad. I hate it.

Go blog it

Jag vet inte riktigt vad som hände idag. Förmiddagen var oerhört effektiv om man ser till planeringen av livet, utbildningar, c-uppsats osv. Sjukt bra. Sedan gick jag bort till Hyresbostäder som hade lunchstängt, gick istället hem och ringde ICA banken för att fråga lite om delat konto hos dem. Något som kommer införskaffas snaras, mycket smidigare än att ha kontanter varje månad. Sen skulle jag plugga. Gick bra i typ tre artiklar, men efter en stund vaknar jag sedan av att jag är torr i halsen. Jag har alltså somnat sittandes framför artikeln med vidöppen mun och förmodligen både snarkat och sett fruktansvärt rolig ut. Hehe. Har iaf lyckats gå igenom ett par artiklar till och ska köra på ordentligt imon. Är jättetaggad eftersom jag lyckats hitta en massa bra grejer idag i de artiklar jag kom igenom.

Har även sökt utbytesstudier i Europa idag, trots att jag bestämt mig för att inte söka. Som vanligt velar jag i sista sekund och tänker "äsch va fasen, sök nu". Så det gjorde jag. Fem universitet: Danmark, Frankrike x2, England och Schweiz. Fokus på kurser inom grafisk design, e-marknadsföring och eventmarknadsföring. Vet inte om jag vill åka men dörren är iaf öppen.

Nu blir det till att springa över till Danne, äta lite mat och mysa framför en romantisk komedi som han ordnat! Tänkte slänga upp gårdagens citat från min käre pojkvän:

"Jag är skitkul. Go blog it bitch."
- Danne

Studentrecept

Sitter just nu i telefonkö till ICA banken. De har ett erbjudande om ett bankkort för studenter som ger extra rabatter osv. Har tänkt på att ringa och fråga lite mer länge nu men inte riktigt fått tummen ur... Medan jag stått i kö nu så har jag surfat runt på deras hemsida och hittade den här smarta sidan! Studentrecept! Hur bra är inte det då? Lite roligare men fortfarande billiga recepttips för studenter! Finns recept, bilder, betyg samt information huruvida det är laktos/glutenfritt. Jättebra!


Detta såg till exempel supergott ut! Pastalåda med skinka och ost.

Mysig kväll

Mobilbloggar ikväll då jag inte haft datorn uppe sen jag lämnade skolan i em. Rätt skönt men man känner sig lite lost. Får en att tänka att man borde ha fler teknikfria dagar! Ikväll har jag först varit på Willys med Jossan och handlat, sen blev det pannkakor med pojkvännen framför mammor och minimodeller, mysigt! Nu kollar jag lite NCIS och ska snart gå och lägga mig. Har en full vecka framför mig! Jag och Jossan är på g nu när det gäller c-uppsatsen och det känns riktigt bra!


Stallhelg

Den här helgen har varit helt fullsmockad med stallet! Även om stalltjänst-arbetet är ganska tungt emellanåt så är det oerhört skönt att spendera så mycket tid ute. I lördags började jag morgonen med att hålla i två teorilektioner samt vara med på en barnlektion i ridhuset. Vid tvåtiden blev det paus och lillasyster kom på besök så vi kollade Bridesmades och käkade revben. Mums! När klockan slog 19 knallade jag upp till stallet igen för att ha stalltjänsten. Gick jättebra och effektivt och vi var klara vid nio.

Idag var dock en sjukt tidig dag! Gick upp vid 05.45 och gjorde mig i ordning för stalltjänst x2 samt tävling och loftstädardag. Stalltjänsten var riktigt tung på morgonen då 80kg hösilage skulle köras upp till hagen längst upp. Både jag och Emelie var helt slut efter det. Innan dess hade vi dessutom mockat nästan hela stallet. Sedan var det tävling två klasser. Även om vi inte fick så höga poäng så var vi iaf inte rädda för domaren samt staketet denna gången. Framsteg!

Avslutningsvis hade jag stalltjänsten vid lunch och körde upp eett tungt lass med vatten till hagarna. Återigen längst bort från stallet hehe. Lillasyrran var och fotade idag så bjuder på ett par bilder!

Ryttare och häst var inte riktigt överens om hur kul det är att tävla.
Vi hade iaf våra moments.





Så himla söt. Letar godis och posar med sin nya permanent.
Favoritbilden.

Photoshop

Jag ska lära mig photoshop. Det är min uppgift ikväll. Känner mig som en tant som sitter vid datorn för första gången när jag jobbar i dessa program vilket är värdelöst. Så nu har jag bestämt mig. Tonight's the night. Hej Photoshop!


Fredag!

Sitter i bibblan och läser artiklar idag. Har precis haft lunch så det är dags att sätta igång igen. Har varit ganska produktivt idag iaf, lyckats sålla ner från 20 artiklar till 10 som ska läsas mer ingående samt hittat en hel del andra artiklar till nästa område. Har också börjat kolla lägenheter i Göteborg. GAH jag vill verkligen ha framtiden säkrad nu! Hittat jättemånga lägenheter som jag absolut skulle kunna tänka mig, stora, fina och öppna lägenheter med det mesta vi önskar oss.


Den här hade ju inte varit helt fel!

Vi har väl 2 önskemål som står högst upp på listan: gästtoalett samt walk in closet! Många av lägenheterna som finns ute just nu uppfyller faktiskt dessa kriterier :) Genom att utöka områdessökningen blev det plötsligt mycket fler alternativ dessutom. Jag har tidigare varit lite emot exempelvis Mölndal för att det känns som om det ligger jättelångt utanför. Men om man söker vägbeskrivning från Mölndal till universitetet så är deet ca 6,5 km och 9 minuters körväg. Helt ok!

Okej dags att sluta drömma och komma tillbaka till verkligheten. Hej artiklar! Bjuder som avslutning på en skön låt som spelades på MTV häromdagen. Kul och annorlunda video dessutom!



Produktiv dag!

Idag har jag varit över en sväng hos Jossan och träffat Vilse, en hund som hon passar emellanåt. Jättesöt liten sak som mest sover med benen i luften hehe. Vi har bestämt potentiella teorier och medan hon kör igenom alla böcker vi kunde tänkas komma på har jag satsat på att hitta relevanta artiklar inom området. Vi har än så länge 5 områden som vi vill skriva om: Online retailing, Customer relationship management (CRM), Service management (inkl. service quality), Strategic service dilemmas och Service recovery. Bara under CRM har jag under förmiddagen läst ca 40 abstracts (sammanfattningar) av artiklar och sållat ner dem till exakt 20 st. Nu väntar genomläsning av deras slutsatser för att sålla ut vilka som kan tänkas vara relevanta eller inte för oss. Så det blir en lång dag.


Men förutom detta har jag lyckats strukturera upp mitt kök (igen) som såg minst sagt överbelamrat ut.. Hade disk, ren förvisso, överallt som inte fick plats i skåpen med mera. Men nu har jag faktiskt lyckats få in allt i skåpen och det är bara ett litet berg kvar som ska diskas, mer som en kulle.

Men först lunch till Houswives of Beverly Hills!

Dagens mellanmål. Choco Pops och Apelsin. Mums!

Framtidsångest

Alltså att gå från campusbubblan ut i verkligheten känns verkligen skrämmande just nu. Har suttit och kollat lägenheter idag och som det ser ut just nu blir det svårt att få något nån annanstans än i Växjö. Och även här är det ont om lägenheter just nu. Att det ska vara så svårt att ta sig till de större städerna... Någon som vill bli av med en lägenhet i Göteborg?

Sen kommer ju nästa problem. Vad ska man sysselsätta sig med då? Att ge mig in på ett magister/master program känns inte alls aktuellt. Att få ett bra jobb någon annanstans utan kontakter känns otroligt svårt. Så det lutar åt småkurser inom projektledning samt bildredigering.

Suck. Jag blir tokig av allt funderande. Dags att sova och ta nya tag imorgon. De bästa idéerna och motivationen kommer alltid fram efter en bra sömn.

Tunnbrödsrulle

Köpte en macka häromdagen i skolan innehållandes kalkon och keso. Var fruktansvärt gott och jag bestämde mig för att göra en egen variant att ha med som mellanmål till skolan! Blev supergott så bjuder på receptet!

Du behöver:
1 tunnbröd
Kalkon färdigskivad
Keso
Sweet Chili sås
Tunnskuren sallad
Tunnskuren gurka
Tunnskivad tomat

Gör såhär:
Lägg önskat antal kalkonskivor på brödet (jag använde 4 stycken) och bred på keso. Häll på sweet chili såsen och bred ut den så det blir ett jämnt lager över keson. Skiva sallad, tomat och gurka tunt och lägg ovanpå resten. Vik sedan in ena långsidan på brödet och börja rulla från kortsidan (så det inte ramlar ut i botten, typ som en tacos eller kebabrulle hehe) och klä in i folie. Voila!



The things we do for love

Idag har varit en sån där bra dag. Eftersom föräldrarna skulle komma på middag fick jag en push att städa lägenheten så nu är den sådär fin, nydiskad, dammsugen och ren! Danne lagade också jättegod mat som vi bjöd på; kycklinggryta med cashewnötter, mums! Efter att föräldrarna (och syster som följde med på ett hörn) åkt hem och Danne sprungit iväg för att plugga satte jag mig i soffan och gjorde det man aldrig ska göra innan läggdags; kände efter.

Insåg hur mycket den här förbaskade förkylningen tar på energin och var tvungen att sova en stund. Vaknade av att lillebror skickade sms, "jag kommer nu är där om 20". Just det, hade ju lovat honom att gå till gymet. Tvingade mig själv att somna om tills han plingade på dörren och sedan som den loving syster jag är la jag förkylningskänslorna åt sidan och pallrade mig iväg till gymet. Sedan dess har jag varit soffbunden framför Top model Sverige avsnitt 1, Bones och nu Firman.

Imorgon blir det slutspurt med artikelläsning inför seminariet på onsdag, mail till företag samt presentationsförberedelser. Skulle även behöva boka ett möte med international office för att prata lite om de olika möjligheterna till utlandsstudier i höst. Fortfarande inte säker på att jag verkligen vill åka inom Europa men lika bra att hålla alla dörrar öppna.

Söndagsmiddag

Idag kommer mina föräldrar på besök och jag håller på att städa lägenheten. Det är inte mycket att städa egentligen, men man blir så irriterad på sig själv att man inte kan lägga tillbaka saker på rätt plats direkt istället för att skjuta på det. Jag brukar alltid vara bra på att hålla ordning, överallt utom i min egen lägenhet där jag egentligen borde ha som mest ordning. Inget är så skönt som att komma hem efter en lång dag till en ren och fräsch lägenhet!

Igår spenderades dagen på Samarkand med Jossan. Vi skulle göra en förundersökning till vår C-uppsats, gick riktigt bra och var avklarat på en halvtimme. Sen förtjänade vi shopping hehe. Köpte en massa fina saker som jag kan försöka lägga upp under dagen på bloggen.

Men nu ska jag återgå till städandet och bjuder på städlåten för dagen!

Kyla

Ligger fortfarande i sängen under ett stort tjockt täcke. Jag är egentligen ganska pigg och har varit vaken sen åtta tiden, men det är så sjukt kallt så fort jag sticker huvudet utanför täcket. Så jag ha legat här i värmen en lång stund nu och bara myst. Kollat nyheterna på mobilen där dagens ämne är Breivik samt en kvinna som fått en op-kniv kvarglömd i magen efter en bukoperation för många år sen. Världen är sjuk.

Idag ska jag och Jossan upp till samarkand för att genomföra vår förundersökning till C-uppsatsen, ska bli kul! Blir lite brunch eller lunch innan också, vi har inte riktigt bestämt vad än.

Bjuder på en bild från gårdagens afterschool, supergod mat!!

 


En helt vanlig torsdag

Jag hade sjukt svårt att somna igår vilket har straffat sig idan då jag har suttit med Jossan i biblan och varit mindre effektiv under förmiddagen. Vi fick iaf en del gjort och ska ta nya tag nu ett par timmar. Mitt på dagen fick vi ta ett break för lunch och sedan knallade jag upp till stallet en sväng. Fick ett sms tidigare idag där de undrade om jag ville bli timanställd i stallet :) Så var med på lunchen och släppte in hästarna för att se rutinen kring det och så vidare. Första egna passet är på lördag tillsammans med en tjej som heter Emelie, ska bli riktigt kul!


Come on Igor!

De senaste dagarna har varit fullspeckade med plugg. Jag och Jossan har läst artiklar så det ryker om det och vi har hittat en hel del bra artiklar till C-uppsatsen!


Min favorit hittills dock som vi har läst är en artikel som ska diskuteras på seminariet nästa vecka. Det hela börjar med att en snubbe, Mintzberg, skriver en kritisk artikel om ett synsätt inom strategiläran. Nästa snubbe, Ansoff, blir förbannad och skriver en kritisk artikel om Mintzbergs kritiska artikel och dumförklarar honom mellan raderna. Bland annat beskyller A M för att bara använda sig av en källa. Samtidigt om man kollar igenom A's källor så hänvisar han bara till sig själv. Komiskt. Hur som helst, M kan ju inte bara låta den där kritiken ligga ute mot honom så han skriver ett svar till A. Det är här det roliga kommer in. Han är så ironisk och sarkastisk samtidigt som han dumförklarar tillbaka att man inte kan göra annat än att skratta när man läser det.

Mintzberg, H. (1991) "Learning 1, planning 0 Reply to Igor Ansoff"

Jag har också hunnit med att hjälpa Bella att flytta. Hon ska numera bo i huset mittemot hennes tidigare lägenhet och dessutom i en mycket större sådan! Blev minsann avundsjuk när jag såg allt space hon kommer få! Med hjälp av Sivansbilen lyckades vi flytta både säng och soffa samt en massa kläder och katten på ett par timmar. Sedan belönade vi oss med Subway!

Glad Bella efter att vi lyckats trycka in sängen i bilen. Notera bilbältet,
vi var rädda hur det skulle gå för sängen om vi krockade helt enkelt.

Min käre bror har också varit här idag för lite träning. Trots att jag är förkyld som aldrig förr pallrade jag mig bort till gymmet med honom och medan han körde stenhårt med skrotet gick jag på löpbandet och körde lite crosstraining i 35 minuter. Sedan körde vi ett par axelövningar på maskinerna ihop. Medan starke bror lyfte massa kilon fick jag köra utan vikt för att inte döda min arm som jag försöker rehabilitera efter en alldeles för lång termin med för mycket arbetsskrivande på datorn = aj.

Avslutar med att skryta lite om min och Dannes fantastiska gulaschsoppa som vi slängde ihop i måndags. Blev hur gott som helst och funkade jättebra även dagen efter! Vi tände ljus och myste framför en film medan vi avnjöt denna härliga soppa!




Ett av ljusen fick nog efter en stund och rann över... ganska mycket.

RSS 2.0