Helg

Nu är snart helgen över igen. Går alldeles för fort! Började lördagen med en fantastisk brunch på Sivans, något som var väldigt länge sedan. Gick sedan hem och bäddade ner mig i soffan där jag också stannade hela eftermiddagen på grund av en hemsk förkylning som attackerat mig nu i helgen. Har förvisso gått och väntat ganska länge på att den ska bryta ut. Har sedan nyår ungefär haft känslan av att ha en infektion i kroppen, varit trött och hängig osv, men förkylningen har liksom inte velat komma fram. Nu däremot är den här med full kraft och gårdagen spenderades alltså i soffan.

Under kvällen kände jag mig dock lite piggare och gick upp till Ica med Danne. Inhandlade lite smått och gott och gjorde sedan nöthamburgare med friscobröd, mums! Till detta kollade vi filmen Zookeeper. En ganska rolig film om en zooskötare som är olyckligt kär och en bunt talande djur.

Söndagen har hittills varit ganska slapp. Tog sovmorgon till halv nio tiden då hela huset hade fest till två inatt = jag kan inte sova. Tog sedan en lång dusch och en mysig frukost framför pojkvännens tvspel hehe. Har nu precis skrivit ut alla papper till stipendiet jag ska söka och ska strax ta mig bort till Pressbyrån och brevlådan. Hoppas verkligen att jag får stipendiet! Fingers crossed. Handling och bio står också på schemat idag. Mission Impossible 4 med lillebror ikväll!


Banken

Måste göra ett tummen upp-inlägg om SEB! Jag har alltid haft SEB som bank och har aldrig varit missnöjd! När jag satt som ekonomiansvarig i Sivans hade man en hel del kontakt med banken och de var alltid hjälpsamma, kompetenta och tog sig tid till att förklara och visa sånt man inte riktigt hade koll på. Som privatperson är det också superenkelt att komma i kontakt med banken och de har en jättebra telefonservice.

Inte nog med att det är enkelt genom mobilappen (som för övrigt är så enkel att vem som helst hade löst den) att lätt få tag på ett nr där de kan koppla en vidare, om man hamnar i kö har de dessutom ett system som gör att man kan bli uppringd istället för att behöva sitta och vänta i hundra år i telefonen. Hur bra som helst. Tack SEB för en bra bank!



Go Lakers!

Ska precis över till Danne nu för att skriva ut biljetterna till kvällens hockey match Lakers mot Frölunda! Längesen vi var på hockey nu och denna gången blir vi 12 stycken som går ihop. Awesome! Ska upp till Samarkand strax med för lite middag innan vi knallar ner till Vida arena :) Har lakers sången i huvudet, trots att jag bara kan en mening i den; Go Lakers, Go Lakers!



Dagens...

Insikt: Ta inte ut något i förskott
Frustration: Misskommunikation
Bästa: C-uppsats handledaren motbevisar alla fördomar och visar sig vara grym!
Lunch: Kycklinggryta á la paneng


Uppgift: Skanna kopior på dokument som ska skickas med till stipendiesökning - check!
Idioti: Apple som vill vara så förbaskat speciella att ingenting fungerar om man är två stycken med olika datorer.
Citat: "Oro är den ränta vi får betala när vi lånar bekymmer från morgondagen" Okänd.
Topp: Kvälls-kladdkaka med herr Darnfors


Wish: Att bli miljonär så man kan ha råd med extra hoppträningar i vår..
Fundering: Att skaffa, eller inte skaffa PRO till bloggen. Det är frågan.
Klapp på axeln: Disken är avklarad!
Avslut: Myskväll och film med pojkvän, yäääy!

Stalljobb

Idag har jag varit en sväng hos Jossan och snackat lite strunt, druckit te och lekt med våra bloggar! Funderar på att uppgradera till PRO-paketet, men måste fundera lite. Sedan har jag varit uppe på ICA en sväng och köpt yoghurt som jag ska ha med mig till stallet idag. Ska nämligen gå bredvid med ridlärare Anna för att senare kunna hoppa in och vicka (stavar man så? vikariera alltså) när någon är sjuk. Ska bli otroligt kul! Har dessutom hoppträning ikväll och Martheke och hennes pojkvän kommer och kollar :) kul kul! Så nu blir det på med stallkläderna!

Gårdagens kvällsmat efter stallet. Sweetie - en jättegod citrusfrukt!

Skärpning!

Har verkligen varit jättedålig på att blogga den sista tiden! Får bli skärpning med det! Idag är en sån där riktigt slapp dag. Har försökt komma på saker som måste göras, men har liksom inget riktigt måste just nu. Kan ju vara skönt iofs men det har varit så lite för länge nu så börjar bli rastlös. Vill att C-uppsatsen ska sätta igång på riktigt nu! Vi väntar fortfarande på mail från handledaren om när vi ska ha första mötet samt ett schema.. Inte så mycket vi kan göra innan universitetet tar sig i kragen och ger oss lite information.

Så min dag har bestått av följande: Hämtade Jossan på stationen vid 10-tiden, åkte och handlade på Willys med Jossan, hem och fixa lite med smått och gott, kycklinglunch, ridning 19.00 ikväll.. Det är hela tre timmar kvar. Funderar på att baka bröd, mest för att ha något att aktivera mig med. Imorgon hoppas jag vi fått mailet från handledaren så vi kan börja jobba lite. Från 16 - 20.45 ska jag sedan gå bredvid som ridlärare i stallet! Ska ev börja vikariera lite vid sjukdom osv. Har ett breake på en timme med hoppträning också. I övrigt denna veckan så är det hockey som gäller på torsdag. Ser jag verkligen fram emot!


Nästa stora rapartist?


Shopping shopping shopping!

Jösses idag har jag shoppat för hela förra terminen tror jag!

2 par bruna stövlar, Din sko.

3 pack ljuslyktor, Chilli och lila ljus från Citygross.

Klädkrokar från Chilli.


Jeans, tröja och leggins, Gina Tricot samt t-shirt från H&M.

2 vaser från City Gross.

Presentation och shopping

Igår hade vi presentationen av vad vi vill skriva om i C-uppsatsen. Gick riktigt bra och vi fick jättebra feedback och tips! Så nu är allt i rullning. Idag har vi lagt schema, blickat framåt mot undersökningar och teorier samt sammanställt alla frågor vi har i ett dokument som vi ska ha med till handledarmötet nästa vecka.


Dagens mellanmål: Smoothie på jordgubbar, hallon och vinbär!

Senare på dagen mötte jag upp min utbytesstudent Martheke och Jule (tysk utbytesstudent) för en vända till Samarkand och middag. Martheke fick min tjock-tv som jag haft i sovrummet men inte längre vill ha och jag skjutsade dem hem så de ville bjuda på middag. Kinamat är ju aldrig fel så självklart tackade jag ja! ;) Mycket trevlig kväll. Har också klappat lite extra på Jossans bil idag som jag ska sitta barnvakt åt över helgen medan hon är i skånelandet!


Dagens enda inköp: Halsband på Glitter 18:-

Full fart

Varit riktigt dålig med bloggandet på sistone. Har haft mycket att göra och mycket som hänt. Våra utbytesstudenter har anlänt och måndag-onsdag har mest gått åt till att umgås med dem och ordna allt med boende, medlemsskap och rundvandring. I måndags plockade jag upp min student på flygplatsen och skjutsade till hotellet där hon skulle bo de första dagarna. På kvällen var vi ett gäng svenskar och 4 utisar och bowlade samt käkade spice n' rice. Mycket trevligt!

Tisdagen gick åt till att gå omkring på Campus, visa runt och hämta informationspaket. Sedan bjöd jag och Danne på köttfärssås och spagetti vilket var mycket uppskattat! På onsdagen fick de tillgång till sina lägenheter där de ska bo resten av terminen och vi agerade flyttbil med hjälp av mina föräldrars bil. Vi tog också en sväng upp till Samarkand för inhandling av täcke, porslin, mat och annat smått och gott som behövdes. Lunchade där uppe också på grillbuffen. Gott! På kvällen tog vi en spontan mini-utgång på Sivans och det var den roligaste utgången på väldigt länge! Så än så länge tror jag att de känner sig välkomna och att de haft en bra start på sin utbytestermin!

Idag blir det lunch med Jossan för att förbereda och snacka ihop oss inför presentationen vi har vid tre. Det är en introduktionspresentation till C-uppsatsen angående vad vi vill skriva om. Spännande!

Feghet

Jag blir så arg! Såg en video postad på facebook precis där en kille (säkert inte mycket äldre än 17-19) blir attackerad på en bakgård av 7 andra killar i samma ålder. De sparkar på honom, hoppar på honom, slår med knytnävar osv. En kille tar tag om halsen på honom och håller fast honom medan de andra rotar igenom hans väska medan de fortsätter slå. En av dem drar bort den hjälplöse killens hand från hans ansikte och slår honom med en sko i ansiktet. Där stoppar jag filmen och vägrar se mer.

Inte nog med att det är 7 puckon som förmodligen aldrig kommer bli något här i livet som misshandlar och rånar honom, de är dessutom så fruktansvärt FEGA att de bär huvor allihopa och några har masker för ansiktet. Är inte det höjden av feghet? Vad är syftet med att filma någon bli misshandlad, skratta åt det och dessutom stolt lägga upp det på YouTube om du ändå är så feg och patetisk (ursäkta, jag blir sjukt upprörd när jag ser sånt här) att du inte vågar stå för vem du är?! Jag tänker inte posta filmen här för den är hemsk och idiotisk. Var bara tvungen att skriva av mig frustrationen över människans dumhet.

Städdag

Idag var målet att städa hela lägenheten. Den såg inte helt hemsk ut från början men tänkte passa på att svabba och damma och sånt där som man aldrig orkar göra annars. Slutade dock med att jag kastade ut en hel del skräp som jag av någon anledning sparat på (typiskt mig), Strukturerade upp i badrummet och möblerade om vardagsrummet! Kände för en nystart även i lägenheten. Dessutom kanske det motiverar mig till att faktiskt ta tag i det där som jag pratat om sedan jag flyttade in i augusti 2010; att skaffa vägghyllor och ett par tavlor. Min fantastiska syster tar otroligt fina bilder och jag tänkte trycka upp ett par planscher och rama in. Känns kul eftersom det blir mer personligt och samtidigt lite häftigare när man vet var de kommer ifrån!

Som sagt vägghyllor och tavlor ska upp. Men lägenheten känns
mycket större med pianot och skrivbordet på samma håll!


Hyllan som stod i vardagsrummet fick flytta in till sovrummet.
Ska bara komma på vart jag ska hänga gitarren som var där tidigare.

Ikväll ska jag och Danne gå på bio, igen hehe. Hamilton blir det denna gången. Kommer så otroligt många filmer nu i januari som jag vill se! Har lovat syster att gå på Lejonkungen i 3D också, awesome! Nästa vecka blir verkligen fullspäckad också!

Måndag: Utbytesstudenterna (ubs) kommer. Middag och bowling på kvällen.
Tisdag: Hänga med ubs och visa universitetet. Pubkväll med quiz och underhållning på kvällen.
Onsdag: Hjälpa ubs flytta och installera sig i nya lägenheterna.
Torsdag: Kursstart. Universitetet börjar spåra ur och kräver att en PowerPoint på 3 slides ska presenteras ang vad vi ska skriva om. Detta trots att vi fortfarande inte fått veta vilket ämne vi får. Clever.
Fredag: Oplanerad men troligen C-uppsats planering.
Lördag: Första Sivans-utgången för terminen!
Söndag: Min kära lillebror fyller 18! Stor dag


Tomt

Ja nu är det helt tomt i hörnet där granen stod. Lägenheten känns plötsligt mycket större.. Och jösses vad en död gran barrar, blir lika överraskad varje år :P Nu blir det en sväng upp till ICA för att införskaffa lite lördagsgott och sedan blir det kvällsmat till Gladiatorerna!

Som sagt, en död gran barrar mycket!



Bild från dagens morgonpromenad med D.

Csn och fika

Idag har varit en väldigt fartfylld dag! Började dagen med ett trevligt besök av fina Jossan! Satt och skvallrade lite samt pratade C-uppsats. Sedan åkte jag ner på stan där fika med gamla stallkompisen Anne väntade. Vi besökte ett relativt nytt café; Condeco. Ligger i en nyöppnad passage på Storgatan. Väldigt mysigt och helt ok priser. Allt de säljer är i Amerika-format, dvs jättestort, så egentligen hade vi kunnat dela och ändå bli mätta. Vi valde dock att vräka i oss varsin mega-kanelbulle, det är ju ändå fredag :)

Vid två-tiden mötte jag upp min bror som skulle ut på prao-jakt. Följde med honom upp till Samarkand och Maxi där han fick ett namn och telefonnummer, människan han skulle prata med var självklart inte där.. Typiskt. Men vi roade oss med att gå omkring på Samarkand lite och sedan ta en sväng till Donken. Då händer den konstigaste grejen.. Det fina soliga vårvädret bryter plötsligt ut i snöstorm! Just det, vi bor ju i Växjö.

Hittade en massa saker på Gina Tricot som jag vill köpa, men får nog vänta till måndag när CSN kommer. Massa pengar i januari, me like! Tänkte passa på och unna mig en klippning också, känns väldigt välbehövligt!

Fina saker från Gina som förmodligen får följa med mig hem på måndag!

You're a explorer!

Gjorde ett karriärstest precis. De satte verkligen huvudet på spiken, beskriver mig ganska bra måste jag säga! Särskilt första meningen, det är ju tillochmed mitt motto!



Trouble is only opportunity in work clothes.

Ledsen

Min gran är så himla ledsen.. Eller med andra ord död. Jag hade en julgran förra året också, som även den dog direkt. Börjar fundera på vad felet är eftersom jag mitt första år här hade en gran som överlevde typ en månad. Tror att min julgransfot är lite för liten, granen får nog inte riktigt vatten.

Före


Efter

Däremot har jag upptäckt blomman julstjärna. Sjukt bra blomma. Den har sett lite hängig ut ett par gånger och då ger man den bara lite vatten så lever den upp under dagen igen! Har överlevt i minst tre veckor nu vilket nog är rekord för min del. Det där med levande blommor brukar inte vara min grej. Glömmer liksom vattna dem..

SÅ ja!

A (VG) på terminsprojektet, experience-duggan avklarad och nu ledig en vecka. Japp terminen avslutades riktigt bra och innebar pepp och motivation för C-uppsatsen! Nu blir det strax ner på stan och lunch med pojkarna för att fira terminsavslutet!


Vi hade lite snö häromdagen också, eller ganska mycket. Bara på en natt försvann den. Synd att man inte är rikare än man är, då hade definitivt en impuls-skidresa varit på sin plats nu när vi är lediga en hel vecka!

Bild från Åre-resan med familjen förra året.

On my mind

Har helt enkelt väldigt mycket i huvudet idag så blir många inlägg :P

Skrev för ett tag sen om hur ord kan påverka hur man tänker osv. Tänkte lägga till en tanke där: Ord kan verkligen påverka extremt mycket hur en mening låter. En väl menad kommentar kan (särskilt via e-mail) plötsligt bli sarkastisk, ironisk eller elak bara genom att lägga till eller använda sig av fel ord. Fick precis ett mail där en kommentar förmodligen (hoppas jag) var enbart väl menad. Men genom att lägga till ju i den lät det plötsligt som när de bitchiga poppistjejerna i high-school filmerna ger den fula tjejen en sarkastisk komplimang och garvar efteråt. Det där med ord är intressant.

Walk off the earth

Måste bara dela med mig av denna videon. Sjukt duktiga sångare, sjukt häftig video.
Måste ses!


Onsdag

Tog en lång sovmorgon idag. Känner en förkylning på g i kroppen så den vill helst sova hela dagen. Men nu sitter jag här snart redo att åka ner på stan och träffa min käre bror! Han ska praoa om några veckor och vi ska gå ut på plats-jakt.

Senare idag blir det till att slänga ihop en presentation till slutseminariet på vårt terminsprojekt som går av stapeln imorgon bitti. Otroligt skönt att ha det på morgonen, särskilt eftersom vi inte börjar nästa kurs förrän den 19:e! Innebär med andra ord semester mellan de två terminerna tro det eller ej! Första gången sedan vi började här :)

På måndag kommer våra utbytesstudenter också. Lite speciellt eftersom det enbart finns tre datum som skolan hämtar utbytesstudenterna på flygplatsen, och detta var inte en av de dagarna. Kul att komma hit och inte ha en aning om hur man tar sig runt, fullt med packning och dessutom med flygbussar som går typ en gång om dagen. Mycket speciellt. Då är jag som fadder glad att jag har tillgång till bil! Blir till att plocka upp på flygplatsen och skjutsa till hotellet som hon ska bo på de första två nätterna innan hon får tillgång till lägenhet, och sedan blir det lite middag på stan och strosande på stan.

Jag och Danne satt och kollade roliga klipp på katter igår (oerhört underhållande) och hittade en sjukt häftig ras som heter Bengalisk katt. Ser ut som en liten tiger! Dock verkar de gilla att prata, och ägarna har tydligen inte lärt denna katten att man inte ska prata med mat i munnen... (spola fram till 0.50)


Nystart

ÄNTLIGEN är duggan avklarad och sista arbetet inlämnat.

Varit ett par tuffa plugg dagar nu men i lördags var jag dock på bio med lillebror. Sherlock Holmes fick det bli. En riktigt bra film så länge man är med på att det är specialeffekternas film! Lördagen bjöd också på middag hemma hos föräldrarna och avslutades med Gladiatorerna!

Nu blir det till att ta nya tag och påbörja den nya terminen. Men nu: mat och sedan upp till stallet för årets första dressyrpass!

Microsoft Office

Office paketet är min bästa vän! Jag har alltid älskat och haft lätt för grundprogrammen i Office paketet; PowerPoint, Word och Excel. Älskar smidigheten, kortkommandona och hur mycket de kan underlätta i vardagen! Nu har jag uppdaterat och lagt till ett par program till i Office familjen, nämligen OneNote och MS Project. Jag är helt såld måste jag erkänna! I Ms Project kan vi planera vår C-uppsats in i minsta detalj och sedan använda oss av OneNote för att skriva, göra tabeller, fixa mallar & enkäter, hålla möten i programmet med varandra där vi kan ändra saker i dokumentet samtidigt osv. Helt fantastiskt bra ju! Önskar jag hittat dessa till tidigare arbeten, särskilt när vi haft fler än ett arbete samtidigt. Hade varit perfekt för att hålla koll på allt!

Bjuder på några låtar som rullar i bakgrunden och triggar mitt bra-iga humör!


Och avslutar med ett citat från Kapten Röd:

"Glöm dom som vill sänka dig,
sudda bort bad minded tjommar"

Oops I did it again

Japp jag har köpt nya skor! För ganska längesen nu var jag inne på din sko och hittade ett par bruna stövletter som jag bara älskade! Var inne i butiken flera gånger och bara provade och gick omkring i dem och önskade att jag kunde köpa dem. Problemet? De kostade 900:-.  Igår var jag inne på din sko i Borås för att kolla rean, och vad hittar jag? Stövlarna är nedsatta till 499:- och finns bara kvar i min storlek. Det var ödet helt enkelt! Så nu finns de i min skosamling!

Finfina skorna!

Jag har alltså befunnit mig i Borås i ett par dagar nu. Igår var vi och såg The girl with the dragon tattoo, en riktigt bra tolkning av filmen faktiskt! Enda nackdelen var väl att de blandade in svenska lite då och då vilket gjorde filmen mindre trovärdig enligt mina åsikter, men fortfarande väldigt bra film! Vi har också spenderat en hel del tid med att gosa med Tindra, Dannes mammas katt. Hon har hittat ett nytt gömställe i lägenheten och blev nästan påhoppad av Danne, men som tur var såg han henne innan!


Tindra som tjurar lite efter att vi hittat hennes gömställe under täcket.



Super-inlägg

Okej här kommer super-uppdateringen som utlovats!

Den senaste veckan har varit helt fullbokad; jobb 3 heldagar, mellandagsrea och planering inför nyår. På juldagen åkte vi ner på stan för att gå på mellandagsrean. Det var inte särskilt mycket att ha och som min käre brors fråga var allt folk var fick svaret "förmodligen Samarkand". Kunde inte haft mer rätt. När vi skulle åka upp till Samarkand var det kö från Citygross till Maxi, dvs en rondell och två vägar senare.. Mycket folk med andra ord! Dock var det samma sak här som i stan, inte särskilt mycket att hänga i julgranen.

Den vanliga stressen som följer när familjen Claesson ska försöka passa en tid
(som att vara på mellandagsrean vid 10) medförde att mamma fick med sig
två högerhänder i vantar.

Eftersom vi bestämt att temat på nyår skulle vara glitter var jag ute efter att hitta lite glittriga kläder, helst en klänning. Men det fanns inget glitter så långt ögat nådde.. Typiskt. Efter mellandagsrean följde 3 dagars jobb varav sista dagen i Åseda. På fredagen skulle jag rida två pass i stallet och kom dit vid tio tiden. Skulle plocka in Grady från hagen och fick nästan chansa på vem som var vem. Det fanns nämligen inga vita hästar kvar i hagen utan alla var helt svarta pga leran.. Efter en halvtimmes borstning såg hon ut såhär;


Fortfarande skitig med andra ord, men helt omöjlig att få mer ren. Ridpasset gick jättebra och efteråt var det bara hem och snabbt byta om för att åka och handla en massa inför nyår. Det blev Maxi, ÖB och raketaffären. Väl tillbaka hemma fick jag snabbt hoppa i ridbyxorna igen för att knalla upp till stallet och rida ett andra pass. Denna gången på Rotella som tyvärr var helt okoncentrerad hela passet pga raketerna som redan small utanför ridhuset. Men vi lyckades prova ut en dressyrsadel som passade på henne iaf vilket var jättebra inför våren!


Resten av kvällen spenderades med att städa lägenheten, hämta bord och möblera om så att det gick att ha långbord i vardagsrummet. Vid 22 tiden kom Dannes bror med flickvän, Rickard och Anna, och det fick bli lite frallor och te. Medan pojkarna gick över till Danne passade jag och Anna på att ordna snittar och panacotta som skulle användas på nyår. Enligt uppdelningen skulle vi ha hand om snittar, förrätt och efterrätt. Vid tvåtiden stupade vi i säng.

Lördagen började med att vi skulle upp till Samarkand. Vi skulle absolut vara vid affärerna klockan 10, men vi lyckades väl komma dit ca 10.30 hehe. Efter ett par timmar och ett par inköp senare begav vi oss hemåt med Spice n Rice i bagaget. Efter maten packade vi väskorna och åkte bort till simhallen där första aktiviteten för dagen ägde rum; Äventyrsbadet.

Några timmar senare befann vi oss i lägenheten igen, i fullt sjå med att pynta och fixa inför att de andra skulle komma. Kvällen flöt på bra och var riktigt trevlig! Alla hade verkligen överträffat sig själva med maten och raketerna vi köpt var bland de bästa på Campus!

Fina dukningen i lila, silver och guld med vita och
beiga tallrikar. Glas av serien Intermezzo.

Lyxiga rostbiff/kyckling snittarna med gurka, philadelphia och sweet chili.

Fick traditionsenligt paket som värdinna. Sophie o Co hade lyckats matcha
inslagningen med pyntet och paketet innehöll en jättefin vas-lykta
(kan man kalla det så?)
I bakgrunden: Raketpaketet!

Huvudrätten: Potatis/Rotfruktsgratäng med lammstek!
(Vas-ljus-lyktan i mitten på bilden!)

Min och Annas fantastiskt komponerade panacotta-efterrätt!

Uppdatering

Dåligt med bloggandet på senaste! Hänt mycket senaste veckan så det kommer ett super-inlägg ikväll eller imorgon! Rickard och Anna, Dannes bror med flickvän, har varit på besök sedan i fredags kväll och spenderade nyår här. Efter en välbehövd promenad kring Trummen (efter en lång sovmorgon och 2 filmer) håller vi nu på och laga fajitas, sedan väntar ytterligare en film för att göra slappe-dagen fulländad! Men en större uppdatering kommer alltså senare :)

RSS 2.0