Super-inlägg

Okej här kommer super-uppdateringen som utlovats!

Den senaste veckan har varit helt fullbokad; jobb 3 heldagar, mellandagsrea och planering inför nyår. På juldagen åkte vi ner på stan för att gå på mellandagsrean. Det var inte särskilt mycket att ha och som min käre brors fråga var allt folk var fick svaret "förmodligen Samarkand". Kunde inte haft mer rätt. När vi skulle åka upp till Samarkand var det kö från Citygross till Maxi, dvs en rondell och två vägar senare.. Mycket folk med andra ord! Dock var det samma sak här som i stan, inte särskilt mycket att hänga i julgranen.

Den vanliga stressen som följer när familjen Claesson ska försöka passa en tid
(som att vara på mellandagsrean vid 10) medförde att mamma fick med sig
två högerhänder i vantar.

Eftersom vi bestämt att temat på nyår skulle vara glitter var jag ute efter att hitta lite glittriga kläder, helst en klänning. Men det fanns inget glitter så långt ögat nådde.. Typiskt. Efter mellandagsrean följde 3 dagars jobb varav sista dagen i Åseda. På fredagen skulle jag rida två pass i stallet och kom dit vid tio tiden. Skulle plocka in Grady från hagen och fick nästan chansa på vem som var vem. Det fanns nämligen inga vita hästar kvar i hagen utan alla var helt svarta pga leran.. Efter en halvtimmes borstning såg hon ut såhär;


Fortfarande skitig med andra ord, men helt omöjlig att få mer ren. Ridpasset gick jättebra och efteråt var det bara hem och snabbt byta om för att åka och handla en massa inför nyår. Det blev Maxi, ÖB och raketaffären. Väl tillbaka hemma fick jag snabbt hoppa i ridbyxorna igen för att knalla upp till stallet och rida ett andra pass. Denna gången på Rotella som tyvärr var helt okoncentrerad hela passet pga raketerna som redan small utanför ridhuset. Men vi lyckades prova ut en dressyrsadel som passade på henne iaf vilket var jättebra inför våren!


Resten av kvällen spenderades med att städa lägenheten, hämta bord och möblera om så att det gick att ha långbord i vardagsrummet. Vid 22 tiden kom Dannes bror med flickvän, Rickard och Anna, och det fick bli lite frallor och te. Medan pojkarna gick över till Danne passade jag och Anna på att ordna snittar och panacotta som skulle användas på nyår. Enligt uppdelningen skulle vi ha hand om snittar, förrätt och efterrätt. Vid tvåtiden stupade vi i säng.

Lördagen började med att vi skulle upp till Samarkand. Vi skulle absolut vara vid affärerna klockan 10, men vi lyckades väl komma dit ca 10.30 hehe. Efter ett par timmar och ett par inköp senare begav vi oss hemåt med Spice n Rice i bagaget. Efter maten packade vi väskorna och åkte bort till simhallen där första aktiviteten för dagen ägde rum; Äventyrsbadet.

Några timmar senare befann vi oss i lägenheten igen, i fullt sjå med att pynta och fixa inför att de andra skulle komma. Kvällen flöt på bra och var riktigt trevlig! Alla hade verkligen överträffat sig själva med maten och raketerna vi köpt var bland de bästa på Campus!

Fina dukningen i lila, silver och guld med vita och
beiga tallrikar. Glas av serien Intermezzo.

Lyxiga rostbiff/kyckling snittarna med gurka, philadelphia och sweet chili.

Fick traditionsenligt paket som värdinna. Sophie o Co hade lyckats matcha
inslagningen med pyntet och paketet innehöll en jättefin vas-lykta
(kan man kalla det så?)
I bakgrunden: Raketpaketet!

Huvudrätten: Potatis/Rotfruktsgratäng med lammstek!
(Vas-ljus-lyktan i mitten på bilden!)

Min och Annas fantastiskt komponerade panacotta-efterrätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0