Stenåldern

Jaha då var mobilen inlämnad hos tre. Förhoppningsvis går de med på reklamation så jag får en ny. Försäkringen hade gått ut nämligen så ingen garanti där inte. Gick till bussen efteråt och skulle kolla klockan. Insåg att jag är mobillös och inte äger en fungerande klocka..

Väl hemma ska jag sätta i simkortet i gamla mobilen. Inser att den är urladdad. Letar efter laddaren. Hittar den inte. Tjurar en stund och börjar leta igen. Hittar laddaren, hoppet tänds. Laddaren fungerar inte. Otur eller vad?? Tänker att jag måste ringa någon för att se om de har en laddare över. Inser återigen att jag är mobillös och får istället skicka ett mail (!) till pappa och fråga om de har en över hemma. Snacka om stenåldern!


Dagens teknik

Jag har problem. Min iFåne har lagt av. Den runda knappen har slutat fungera, jag kan inte koppla in den till datorn, ljudknappen glappar, folk hör inte vad jag säger när jag ringer samt kameran fungerar bara ibland. Tidigare var det bara ljudknappen som glappade och den runda knappen var seg.. Ja och så var det ju lite problem med att få den att börja ladda. (Ungefär som när man inser att man måste duscha och ska försöka motivera sig att gå in i duschen. Väl där så vill man inte gå ut igen.. ) men det var saker jag kunde stå ut med. Nu fungerar den ju inte alls och jag känner mig helt lost without it!

Så nu blir det alltså en vända in till stan, trots att jag har tusen saker jag borde göra istället.. Typiskt.. Jag har inte riktigt tid med såna här teknologiska problem just nu..

Det roliga först

Gör det roliga först, det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar!

Det där har varit mitt motto i ca två år nu, sedan jag började på Campus, och det har fungerat riktigt bra. Om jag tex har ett avsnitt av en serie jag så gärna vill se men samtidigt vet att jag måste skriva teori till ett arbete, så kommer skrivandet gå mycket fortare om jag får se avsnittet först. Jag vet inte varför men när det roliga väl är över så tänker jag alltid, "jaha det var det det, back to business" och så kommer skrivar-Amelie fram.

Men vad gör man när den där roliga-saker-jag-vill-göra-först-listan är alldeles för lång? Till exempel idag har jag följande saker som jag mycket hellre skulle vilja göra än att skriva ett mycket utförligt metodkapitel;
1. Städa lägenheten (kanske inte kul att städa, men tanken på resultatet väger upp aktiviteten)
2. Julpynta
3. Baka fler lussebullar
4. Laga en brakmiddag
Problemet: deadline är imorgon, jag har ridning vid 17.00 hemma först 19.30 och jag har nu spenderat ca en timme med att kolla bloggar, twitter, facebook och hotmail.. Istället för att skriva eller göra nåt av det roliga på listan.. Hopplöst..
Bjuder på en Zits - Känner som vanligt igen mig!

Pengar, pengar, pengar

Sextusen fyrahundra tio kronor. Så mycket har jag betalat för att rida en gång i veckan denna terminen. Då är visserligen en extra teorikurs för att få tävla mer samt specialträning i hoppning vid fyra tillfällen tillagda, men ändå. Dyrt intresse!

Jag var på Ullared i lördags och det var... fruktansvärt! Jag brukar alltid älska Ullared, men om man väljer att åka sista löningshelgen innan jul får man väl skylla sig själv. Normalt sett åker man dit, går omkring och njuter lite och shoppar en massa på impuls. Denna gången var taktiken "håll dig till listan, roffa åt dig det du kan, ut med armbågarna och ta dig ut så fort som möjligt!". Det var verkligen otroligt mycket folk, kunde aldrig föreställa mig att det kunde vara så packat! men det blev iaf billigare än jag räknat med eftersom det inte blev så många impulsköp och jag fick dessutom en jätteskön, varm och snygg vinterjacka för pengarna!

Igår var det julbak på gång! Pepparkakshus, lussebullar och julkola fick det bli. Tror dock att min kära syster lurade mig på kolareceptet för det blev inte alls lika bra som hon brukar få dem! Bjuder på lite bakbilder!

Två satser lussebullar.

Dekorering av pepparkakshus. Tips: Sätt ihop huset först :P


Resultatet!

Födelsedagspresent från mamma!


Framtid

Idag är en sån där dag då jag går och funderar mycket på framtiden och vad jag egentligen vill med mitt liv. Det finns så många valmöjligheter men samtidigt så många saker att tänka på. Ska man plugga vidare eller plugga kurser, söka jobb eller starta eget, flytta och i så fall vart? Nu när denna terminen snart är slut trots att det känns som om den precis börjat så inser man hur fort tiden går och att det faktiskt inte är så långt kvar tills besluten måste fattas. Och det stressar mig.

Jag beundrar dem som kan rycka på axlarna och säga "det löser sig". Personligen är jag ett kontrollfreak, jag måste planera, jag måste veta. Att inte veta hur framtiden ser ut gör mig galen. Det är såna här dagar det var extra skönt att vara Sivansansvarig. Sivans var verkligen ett andra hem dit man kunde gå när man ville komma bort från verkligheten en stund. Sätta sig och räkna lite pengar, städa kontoret, skriva ut lappar och märka alla hyllor osv. Sånt där smått som får en att inte tänka. 

Men imorgon ska jag iaf till Ullared! Skönt att komma bort lite och Ullared kan ju aldrig gå fel! Det är något av det bästa jag vet, att få åka dit och bara gå omkring och titta på saker i alla möjliga former och kategorier. Det är nog därför jag gillar USA. Där är allt också stort..



Motivation sökes

Sitter just nu på föreläsning inom ett ämne som jag normalt sett är superintresserad av. Men jag kan inte koncentrera mig alls. Jag känner mig helt enkelt sjukt omotiverad just nu. Vi fick B (=VG) på förra arbetet och jag vill så gärna satsa ordentligt på skolan just nu. Problemet är när målen inom gruppen inte stämmer överens..


Jag är nu så gott som säker på att jag vill skriva min c-uppsats själv. Vi ska ha introduktion den 7/12 om hur det ska gå till och jag har redan några områden jag kan tänka mig att skriva om. Alla går tillbaka till samma område: service. Det är så otroligt viktigt med service inom alla branscher och arbeten och det är något som jag alltid brunnit för. Innan jag bestämmer område vill jag dock kolla vilka handledare som har hand om vilka områden, jag vet redan vem jag vill och absolut inte vill ha nämligen...

Jaja tillbaka till föreläsningen nu.. Har ju iaf stan, middag och bio med Bella att se fram emot ikväll! Yääy!

 


Lång dag

Började morgonen med att göra en opponering samt presentation på vårt communication case. Inte den bästa opponneringen direkt men presentationen var snygg hehe. Hade seminarium i tre timmar där läraren tagit fel på tiden och vi hade blivit sittandes i en timme om vi inte sagt till. Överlag gick presentationen osv bra och vi fick B på arbetet!


Jag kom och tänka på en sak när jag satt där och lyssnade på de andra presentationerna; det är extremt viktigt att vara medveten om sitt kroppsspråk! Att stå med armarna i kors eller hänga med axlarna sänder verkligen fel signaler även om man är väl påläst och vet precis vad man ska säga.. Och det här med att ha ett block eller papper i handen ser inte heller bra ut. Jag brukar skriva ner lite stödord på ett papper som jag sedan lägger på en bänk framför mig. På det sättet känner jag mig säkrare eftersom det finns en "backup" samtidigt som jag inte står och läser rakt uppochner.
Nu blir det mer plugg i form av akademiska artiklar!

Kalas!

Vinet ligger på kylning, plastglas är införskaffade, Flo Rida - Good feeling spelar i högtalarna och Sivans väntar lite senare. Kunde inte tänka mig en bättre födelsedagskväll! Efter viss frustration över hår som inte håller sig lockigt, skor som glappar och rinnande smink så är nu allt åtgärdat och Amelie är nöjd! Folket kommer om en sisådär tio minuter och högtalarna pumpar förhoppningsvis redan högt nog för att grannarna ska störas en aning!

Dagen började jättebra med tända ljus, jättefrukost och lejonkungen. Min pojkvän kan han :) Fick ett stort paket också innehållande en superskön vit morgonrock med luva på. Precis vad jag har tjatat om i flera månader att jag vill ha! Resten av dagen har gått åt till städning av lägenheten, middag med oxfile och ugnsbakad potatis (mums!) och fixande inför kalaset.

Blivit mycket musik nu så jag fortsätter helt enkelt på samma spår. Här kommer ett alltid lika säkert kort när jag behöver bli på partyhumör


Födelsedagsbarn

Det är min födelsedag idag! Har precis fått order från Danne att stanna i sängen och kolla ett avsnitt av Terra Nova.. Han är så hemlighetsfull och jag känner mig som ett litet barn på julafton! Det kommer bli en bra dag, jag känner det på mig.

Bjuder på dagens låt, Veronica Maggio - mitt hjärta blöder, en låt som alltid får mig på bra humör!


Skomani

Sitter och kikar på alla nya skor som kommit in på Nelly. Jag skulle redan behöva en egen garderob till alla mina skor, varav de flesta jag inte använder. Men man kan aldrig ha för mycket skor! Köpte ett par i förra veckan, ett par 14 cm guldpumps med det mycket passande namnet Barbara, haha. Såg idag att det kommit in ett par snygga stövletter med som bara skriker "köp mig!" Jag får helt enkelt överväga att hoppa av skolan och börja jobba istället så jag kan finansiera alla skor och kläder..
Pumps Barbara från nelly.com Stövlett Ellen från nelly.com
Såg förresten en annons i DN från igår som handlade om grönsaker. Närmare bestämt pizzasås. Ja, jag skrev rätt. Det är nämligen så att en kommitté av politiker i USA vill skydda amerikanska skolors rätt att räkna pizzasås som en grönsak i elevernas mat. Åtta matskedar definerar tydligen en portion. Man lär sig nåt nytt varje dag! (Klicka på DN så kommer du till artikeln.)

Nu är det dags att sätta igång med dagen lite mer ordentligt. Mina kära gruppmedlemmar kommer snart över för att sitta och leta akademiska artiklar till en literature review som vi ska utföra. Den ska handla om internal marketing, alltså hur företag måste kommunicera med sina anställda och hur det kan påverka företaget. Låter kanske inte helt awesome men det är ett intressant ämne iaf och bara vi hittar artiklar så kommer det nog flyta på bra!


Bjuder på ett klipp jag hittade på YouTube. Otroligt talangfulla tjejer!

Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag alltså gett mig in på det där med sociala medier och att synas på Internet och med det sagt var en blogg skapad! Inom kort kommer jag förhoppningsvis kunna komma in i skrivandet och kopplandet till alla andra medier. Är sjukt stolt över att jag lyckades få in både en facebook, linkedin och twitterknapp helt själv btw! Bra början :)

Tanken är att jag ska skriva om min vardag, om vägen från att vara en sistaårselev på marknadsföringsprogrammet i Växjö till att komma ut i den verkliga världen. Ett och annat tips om allt från himmel till jord kommer med största säkerhet också att smyga in här och där!

Hoppas vi ses framöver!

RSS 2.0