Våren

Idag har varit en riktigt bra dag! Efter en skön sovmorgon begav jag mig hem till lägenheten och myste ner mig i soffan framför Stolthet och Fördom med Keira Knightley. En riktigt bra film som jag sett tidigare men aldrig tröttnar på! Vid halv fyra tiden åkte jag tillbaka till föräldrarna och sedan vidare till kyrkan där vi skulle ha konsert med julkören. Det är en sån där jultradition där alla hemvändare och en del andra samlas varje jul, övar en gång och sedan har konsert ihop. Även om jag går till kyrkan mer än på jul nuförtiden så är det en trevlig tradition där man får träffa alla gamla kompisar. Dock börjar folk få barn till höger och vänster nu, så vi är inte så många kvar, men ändå trevligt!



Kvällen har jag nu ägnat i lägenheten med att bara mysa framför tvn, fundera lite över nyårsplaneringen och prata i telefon med min kära pojkvän! Jag har verkligen behövt de här inga-planer-dagarna som varit nu över jul. Ladda upp lite och börja se fram emot våren. Inte ens den där förbaskade omduggan den 9 januari kan slå ner den nya motivationen jag hittat! Har ju en massa saker att se fram emot! Att vara fadder, börja skriva C-uppsatsen, ev lite resor samt att planera framtiden, vilket jag ju brukar vara totally awesome på! (Hehe, bara lite självgod idag) Ja jag ser fram emot våren helt enkelt!


"Be miserable. Or motivate yourself.
Whatever has to be done, it's always your choice."
Wayne Dyer



Finglas och musik

Vilken bra julafton det har varit! Antal paket under granen slog rekord i år och alla fick en massa roliga saker! I vanlig ordning började dagen med ett besök till kyrkan och julspelet. Detta följdes av julfika, tupplur framför brasan och julbord såklart! Efter det var det dags att byta om och tomta hos grannen. När alla vi barn var små har dessa suttit barnvakt under flera år så nu var det vår tur att ge tillbaka lite!

Jag som tjocka tomtefar, vad gör man inte för barnen ;)

Väl tillbaka var det dags för julklappsutdelning hos oss också. Fick en massa bra saker som jag önskat mig, och en hel del andra saker som också var toppen! Som avslutning på schemat låg Karl-Bertil Johnsson såklart och nu är det fri lek hehe. Lyckades kamma in en hel del pengar i paket också, så det blir nog till att unna sig lite på julrean!

Världens bästa julklapp från mamma; tre burkar köttfärssås!

Årets poplåtar i noter, ska definitivt utnyttjas med pianot!
Fick dessutom hörlurar till mitt piano så jag kan stänga in mig i min egen värld emellanåt!

Choklad-älskande golf-lillebror fick choklad-golfbollar av lillasyster i julklapp!

Förutom detta fick jag även 4 rödvins-glas i serien Intermezzo som jag samlar på, en potatismos-mosare, osthyvel, förvaringsburkar i glas, lyxig duschcreme och en rubriks kub! Nu: Ensam hemma 1!

Julafton

Nu är det jul igen och nu är det jul igen! Wohoo äntligen julafton! Sitter hemma hos föräldrarna och ska precis gå och lägga mig. Eftersom M&M också är här får jag sova i vardagsrummet, på golvet, på en stenhård madrass.. Men jag klagar inte! Vem behöver sömn när tomten snart kommer anyway?

Fina granen som jag och Danne klädde i onsdags!

Har suttit och fixat lite med bloggen idag, inga större förändringar men ändå mycket tid nedlagt för att hitta rätt koder och platser! Bland annat så har alla bilder fått en ram, mitt twitter-flöde är inlagt här till höger och en minipresentation av mig är också skriven. Dessutom har jag lagt in en översättningsknapp som hänger med i vänstra hörnet längst ner på sidan. Detta kanske känns lite onödigt egentligen, men jag ska vara fadder åt en utbytesstudent till våren och tänkte att det vore kul att kunna dela med sig även på engelska. Förhoppningsvis ska man ju lära känna en hel del utbytesstudenter till våren och jag vill gärna läsa andras bloggar, så varför inte kunna dela med sig av sin egen? :)

Har för övrigt lagt oräknerliga timmar på att hitta en snygg och fungerande (!) översättningsknapp. Ni som letar, klicka här för att komma till googles egen sida där man kan välja på en massa olika alternativ, blev sjukt glad när jag hittade den!

God Jul!


Finally

Nu är det äntligen jullov på riktigt! Jobbat sista dagen innan julafton, pyntat julgranen och haft lill-julafton med Danne innan han åkte hem till Borås idag. (eller igår eftersom det är mitt i natten) Fick dock veta att jag kuggade sista duggan vilket var riktigt surt, men det är ju bara en poäng så den sätter vi efter jul!

Det har varit en otroligt tuff termin, men jag känner redan krafterna komma tillbaka bara genom att kunna få spendera lite egen tid och bara göra ingenting. Nästa termin blir bättre, det är jag säker på! Ska skriva C-uppsats med Jossan vilket jag är väldigt pepp på! Vi motiverar varandra väldigt bra och har samma tänk så jag ser fram emot detta!

Jag har spenderat kvällen med att plocka lite i lägenheten, käka pizza och kolla på halva 3:e säsongen av teen mom. Det får en att känna sig otroligt tacksam för vad man har! Att kolla på de tonårsmammor som medverkar i den här serien ger en inblick i hur livet förändras; alla planer läggs på is, drömmar spricker och de måste växa upp väldigt snabbt. De kämpar med skolan och ingen av dem lyckas med sina förhållanden. Nej, jag vill minsann göra karriär och ha det på det torra med mitt eget liv innan det ska komma ungar in i bilden!

Blev en djup uppdatering såhär mitt i natten ett dygn före julafton! Dags för skönhetssömnen!

Busy, busy, busy

Sitter på jobbet och har precis fått lunch. Det blir verkligen helt galet här emellanåt. Ibland kommer det in patienter vid sidan av som har skadat sig samtidigt som vi har drop in för blodprover, fullbokad läkare och ringande telefoner. Då kör det verkligen ihop sig ordentligt! Det är tur man är van vid det här laget och att patienterna är tålmodiga, för det löser sig ju alltid förr eller senare. Det är ju också lite kul med utmaningar, vilket det verkligen är att försöka hantera femton saker samtidigt!


Göteborg

Precis hemkommen från ett par dagar i Göteborg! Jag och Danne åkte dit igår förmiddag och gick omkring lite på stan innan vi checkade in på Gothia Hotell. Vi hade lagt till en hundralapp för att få utsikt över Liseberg och det var det verkligen värt!! När det började skymma tändes alla lampor och det var otroligt vackert att se från 14:e våningen! Vi hade även entrébiljetter till Liseberg och spenderade kvällen med att äta julmat och spela på chokladhjulen. Vi lyckades kamma hem två stjärnvinster; en med Geisha och en Marabou samt en låda skumtomtar och Danne, skicklig som han är, lyckades också vinna hem en snögubbe-tomte i ett basketspel.



När vi insåg att vi inte skulle kunna bära mer gick vi tillbaka till hotellet och dumpade sakerna. Efter en sväng till ICA spenderades resten av kvällen med att mysa ner sig i kingsize (!) sängen och kolla på tecknat; A christmas carol, med Jim Carrey samt Shrek forever after (4:e Shrek filmen). Med andra ord ett par mycket mysiga och välförtjänta semesterdagar i storstan!

Veckan

Jag har precis varit uppe på ICA för att hämta ett paket från Style by Tyra. Köpte en tröja och en donut bun där i veckan och idag anlände de! Älskar tröjan och med lite övning ska jag nog lyckas få en snygg knut med donut bunnen (heter det så?) även om jag har lite uppklippt hår!

Aspen Tee tröja från Style by Tyra

Detta kom med i paketet från Style by Tyra. Relationship marketing, jag gillar't!
Bor numera på bredvid min badrumsspegel så att jag ser den varje morgon.

När jag ändå befann mig på ICA passade jag på att införskaffa lite mat. Vi har inte haft varken bröd eller ägg de senaste dagarna och jag som är ganska kräsen när det gäller frukost har försökt överleva på en lussebulle på morgonen. Så idag slog jag på stort med både bröd, ägg, vaniljyoghurt och Choco Pops! Dags att få tillbaka lite aptit efter stressperioden i skolan.

Måste också ge min kära pojkvän en eloge för sin hjälteinsats i veckan! Jag hade haft en riktigt usel dag och var samtidigt stressad över skolan, julklappar och allt möjligt. Så när jag kom hem från jobbet har Danne laddat upp med pepparkakor som vi dekorerade ihop. Han hade dessutom ordnat oxfilé och bakpotatis till middag serverat med cider och till efterrätt blev det hjortronglögg (jättegott!) med de dekorerade pepparkakorna samt lussebullar! Och som grädden på moset kollade vi på Polarexpressen, en mysig animerad julfilm. En helt awesome avslutning på dagen kan man ju lugnt säga!

Pepparkakorna efter att de blivit dekorerade!

Efterrätten: Lussebullar, dekorerade pepparkakor, hjortronglögg och cider.

Jullov

Nu är det snart jullov, börjar äntligen se ljuset! Vi hade seminarie på terminsprojektet idag, det gick väl sådär men det ser ut som om vi kan avsluta det arbetet inom två veckor. Nu sitter vi med Experience caset där vi undersöker McDonalds och hur de kan göra ett besök på en av deras restauranger till en upplevelse. Slutinlämningen på det är på onsdag förmiddag och sedan är det bara en redovisning kvar innan jul! Fick dessutom veta innan idag att jag ska vara fadder åt en utbytesstudent till våren. Har varit det två gånger tidigare, vilket varit riktigt kul och intressant så det ser vi fram emot! Ska på introduktion på torsdag så får vi förhoppningsvis veta varifrån och vem studenten är.

I helgen har jag bestämt mig för att ägna hela lördagen åt att handla julklappar. Det ska bli så skönt att äntligen ha lite fritid och bara kunna göra de där små sakerna. Städa lägenheten, julpynta, handla julklappar och baka till exempel.

Donut bun

Såg en sjukt häftig grej idag! Visste inte att detta fanns men otroligt smart! Donut bun heter den och är en håruppsättnings-grej. Vet inte riktigt vad jag ska kalla den, men man kan iaf göra knutar och svinryggar väldigt enkelt! Blir nog till att införskaffa en sådan, den kostade inte så mycket och dessutom är det 20% rabatt på hela sortimentet idag hos Style by Tyra :)


Multitasking

Ibland önskar jag att jag kunde göra tio saker samtidigt så att saker blev klara snabbt och effektivt, samtidigt som man får lite tid över! Jag har en hel del på agendan idag och den närmsta veckan, och har fortfarande inte haft möjlighet att gå ner på stan och börja köpa julklappar. Det är möjligt att detta blir första året någonsin som julklapparna införskaffas den 23:e...

En sak som står på listan idag är att försöka komma igång med att sy. Har lånat mammas symaskin och tänkte sy en julgransmatta, ev några julklappar samt sy upp mina gardiner i sovrummet som är en halvmeter för långa (hur kommer det sig att gardinger alltid är för långa?).

Väder, sovmorgon och post-it lappar

Vädret är konstigt för tillfället. Inatt när jag gick och la mig snöade det som bara den, när jag vaknade öste regnet ner. Lite tråkigt när det äntligen kommit lite snö, tycker den kan få stanna ett tag nu!

Idag tog jag en ofrivillig, men oerhört skön och välförtjänt sovmorgon. Skulle snooza på mobilen, men ljudet fungerar inte alltid på telefonen jag har i väntan på iPhonen så jag vaknade en timme senare. Väl utvilad! Och på tal om telefoner så verkar det som om det löser sig med iPhonen! De hade behandlat min order som en garantiorder istället för reklamationsorder. Så nu skulle det förmodligen inte vara några problem utan jag får förhoppningsvis en ny telefon inom 2 veckor! Wohoo! Fram tills dess får jag försöka fortsätta med att skriva post-it lappar på datorn för att komma ihåg saker. Datorn kollar jag ju varje dag så störst chans att inte glömma något då hehe.


Telenor vs Coca-cola

Telenor har alltså bestämt sig för att dra in sin julreklam efter att ha blivit kontaktade av Coca-colas jurister. Det var väl på tiden! Inte så smart att försöka snylta på ett på pass stort och folk-kärt varumärke som CC, klart det skapar reaktioner, negativa sådana. Får hoppas att de lyckas göra en bra originell julreklam istället.



(För att läsa artikeln på Dagens Media klicka här)

Dugga - check!

Första saken på dagens to-do list är avklarad; duggan. Kändes som om det kan ha gått vägen så ett stressmoment mindre! Ska nu sätta mig med terminsprojektet och sammanställa ett gäng artiklar, sedan blir det lunch och introduktion till C-uppsatsen. Ska bli skönt att introducera något nytt och få lite ny inspiration och motivation!

Det snöar dessutom utanför mitt fönster igen och adventsljusstaken står tänd. Sitter och lyssnar på julmusik och hittade en version av "My gown up christmas list" av Sanna Nielsen, Shirley Clamp och Sonja Alden. Får verkligen julkänslorna att äntligen infinna sig! Det blir en bra dag det här!

Nya tag

Känner att energin har varit bristande på senaste, mycket motgångar just nu. Men jag har bestämt mig för att fokusera på det som är bra och göra roliga saker! Måste försöka ta lite nya tag, lägga mindre energi på motgångarna och se fram emot det som är bra istället. Så därför skrev jag en liten lista på vad jag har att se fram emot den närmsta tiden!

Slippies

Tänk dig att du kommer hem efter en lång föreläsning. Det är minusgrader ute och du har inga vinterskor eftersom du är student och faktiskt måste lägga pengar på annat, typ mat. Du kommer in i lägenheten och sätter dig i soffan, fortfarande iskall, och inser att det drar från fönstret. Du har alla element på max men det hjälper ändå inte. Det är kallt och du fryser.

Sådär har jag känt varje vinter sen jag flyttade till Campus. Då har jag ändå ägt ett par gamla vinterskor något år, men jag fryser ändå alltid jättemycket när det är kallt ute. Var inne på CoolStuffs hemsida för julklappar och hittade dessa;

Ett par tofflor som går att värma i micron, hur smart var inte det? Slippies Boots halkade iaf in på min önskelista! Såg också ett par vantar som går att använda till sin iPhone. Också sjukt smart lösning på ett problem som jag vet många stör sig på.

Slutligen hittade jag också roliga kylskåpsmagneter. Vi skrattar ofta åt hur stor del av ens tid som facebook tar nu för tiden och att inget är på riktigt som inte hänt på facebook. Så varför inte ta med facebook ut i den "vanliga" världen? Fridgebook kylskåpsmagneter

CoolStuff har en massa andra roliga saker också, i de flesta prisklasserna. Gå in där och kika julklappar!

God Jul

Nej det blir inga julklappar i år, jag ska nämligen betala 2738,75 pengar till tre för att de vägrar reklamera en mobil som är sönder. Toppen. Jag har inte gjort något med den men de bedömer det ändå som en skada och att den utgångna garantin inte täcker den. Nähe? Men vad hände med 23 § i Konsumentköplagen om att man har rätt att reklamera i 3 år?? Blir så förbannad. Det var ju roligt såhär inför jul och allt, man är ju ändå student och stenrik eller hur var det nu igen...

Det här var helt enkelt ingen bra dag, nya tag imorgon.


Private session

Jag har precis hittat lösningen på det irriterande problemet med Spotify och Facebook. För att kunna se spellistor från vänner måste man vara kopplad mellan Spotify och Facebook. Enda problemet är att det kommer upp på ens wall på Fb när man lyssnat på någon låt, vilket jag och många andra stör sig på! Det har varit väldigt bökigt att få bort detta, eller rättare sagt jag har aldrig lyckats. Jag må möjligtvis vara lite korkad som inte insett detta tidigare men längst upp till höger på Spotify finns det min bild och mitt namn. Klickar jag på den och fyller i "private session" så ska alltså inte vad jag lyssnar på komma upp på min Fb profil. Detta måste dock klickas i varje gång jag öppnar Spotify, men skönt att veta iaf! Plus att man får en sjukt skön bild som visningsbild på Spotify när detta är iklickat!


Bjuder på lite Rihanna feat Jay Z - Talk that talk för att fira detta genombrott!

Ord

Idag har jag funderat mycket över vad ord har för betydelse. Min slutsats är att de ha en enorm betydelse för vår inställning till saker. Exempel på starka ord som påverkar mycket är problem, inte och omöjligt. Jag har alltid haft inställningen att "det finns inga problem, bara utmaningar". (Detta kanske inte alltid märks, men det är faktiskt grunden som jag förr eller senare kommer tillbaka till när jag stöter på hinder i livet) Det här tror jag har hjälpt mig otroligt mycket många gånger. Istället för att säga att "jaha nu har vi stött på problem, det går inte och det är omöjligt att lösa" så borde man säga "jaha nu har vi stött på en utmaning som vi måste försöka hitta en lösning på. Det ska vi väl kunna ordna!". Detta just för att  ord som inte, problem och omöjligt leder till att vi ställer in oss på detta. Intalar vi oss att något inte går kommer det med största sannolikhet inte heller att göra det. (Ja, det finns faktiskt vetenskapliga bevis på detta)

Ett annat tillfälle som ord har otroligt stor betydelse är vid mobbing. Det sprids just nu ett youtube-klipp i sociala medier som en kille lagt upp. Jag vet inte exakt vad han har varit med om men det är ett otroligt rörande klipp och fick mig att börja fundera på det här med ord och hur vi kan påverka varandra genom att bara säga något elakt. Om man får höra att man är dum, ful och äcklig om och om igen börjar man till slut tro på det själv. Människor kan verkligen vara hemska mot varandra.



Vinter

Snö! Det är snö utanför fönstret! Äntligen! Danne kom hem efter jobbet och drog upp persiennerna och det vräker ner snö :) Wohoo snöbollskrig!

Ambitiöst

Jag sitter i skolan, en söndagseftermiddag och strukturerar upp terminsprojektet. Just nu ligger det papper, sorterade artiklar och noteringar lite överallt. Men vi ska nog få ordning på det här också! Steg 1: mindmap. Ska göra en tankekarta över alla våra 16 artiklar för att få en bättre översikt över hur de passar ihop och vilka teman vi kan skriva vår literature review (som det så fint heter, sammanställning av tidigare forskning skulle den enkla förklaringen vara) utifrån. Killarna har gått iväg och köpt fika så jag sitter och väntar på min beställning; iskall burk-cola, vaniljhjärta och en överraskning hehe.


Btw, jag längtar verkligen efter lov! Ska bli så skönt att bara kunna vara ledig och göra vad man vill. Ska förvisso jobba några dagar, men större tiden är jag ledig. Det blir definitivt storstädning av lägenheten, shopping och kanske lite bakande också. Såna där saker som är så mysigt men som man verkligen inte hinner med för tillfället. Ska försöka styra upp lite design och foton till bloggen också tänkte jag. Tänkt det länge nu, men det hinns aldrig med så det får bli ett julprojekt! Hoppas på en kamera i julklapp också, annars får jag försöka införskaffa en på rean!

Back to business.

Surprise!

Igår hade jag och Sophie planerat en överraskningsdag för våra kära pojkvänner! Efter morgonens seminarie bjöd vi på kycklingsallad med pasta för att ladda upp för dagen. Sedan satte vi oss i bilen och körde, körde, körde. Pojkarna anade efter ett tag vilken stad vi skulle till, men fick inte veta säkert förrän vi befann oss i en rondell i Jönköping, uppenbart förvirrade över vägen hehe. Ikea var målet och för att komma bort från Campus och göra dagen lite roligare så valde vi helt enkelt destination Jönköping!

Med lite hjälp från de andra två så anlände vi till målet! (efter att ha kört tillbaka två rondeller) Vi fick börja med femkronors-kanelbullar för att få upp energin och sedan påbörjades shoppingen! Det blev ett par fynd men vi nöjde oss med själva grejen att komma bort från Campus och slippa tänka på skolan för en eftermiddag! Efter Ikea gick vi in på A6 och strosade omkring en stund. Danne lyckades hitta ett par snygga skor som fick följa med hem efter att vi avnjutit en fet entrecote med pommes och bearnesås på Steakhouse!

Vi var hemma runt 22 och började pyssla med de saker vi köpt. Eftersom jag inte köpt så mycket så gick det ganska fort. Tyvärr passade inte allt i lägenheten med mått osv men jag var ändå nöjd med köksgrejerna. Köpte lådor för att organisera upp mina skåp som hållt på att göra mig galen!

Har ju ingen kamera men försökte ta en bild med datorn. Blev lite suddig men såhär ser mitt skåp ut nu!

Julpapper behövs ju alltid såhär inför presentinslagningen. De två rullarna längst till höger fick följa med mig hem!
Meningen var att denna skulle lösa mitt problem med för mycket saker i duschen, men tyvärr var den för lång och passade inte i min dusch. Tur att den inte var dyr!

Den stora ska fungera som förvaring för hårfönen så jag slipper ha den hängandes vid handdukarna hela tiden. Ska bara ordna krokar med dubbelhäftande tejp så den kan sitta i badrummet utan skruvar!

Tro det eller ej

... men jag har hittat skor igen! Haha på Nelly såklart. Sa jag inte att jag skulle sluta handla där? Skorna jag har hittat är iaf ett par vinterskor med klack vid namn Carilyn samt ett par höga skor att ha till vardags vid namn Alma. Nelly har tydligen en julkalender med vilket innebär att det är en massa rabatt idag. Sjukt synd att jag måste betala ridningen denna månaden samt köpa julklappar, annars hade jag slagit till på en gång!!

Var uppe på Ica tidigare och köpte en blombukett till mig själv. Tyckte jag behövde en i mitt fönster. Jag hade gärna lagt upp en bild men eftersom jag inte äger en kamera och min mobil är sönder så får jag nöja mig med att berätta att det är gula blommor som övergår i rött i kanterna hehe. Fin är den iaf!

Dag 2

...utan en smartphone och jag känner mig helt förvirrad. Nu när jag inte längre har den inser jag verkligen hur stor del av mitt liv den utgör. Okej det låter kanske lite konstigt, men jag hade verkligen allt i mobilen; almanacka, schema, önskelistor inför jul, mailen, facebook, twitter, linkedin, bloggen, wordfued, banken, alla bilder och telefonnummer med mera, med mera... listan kan verkligen göras lång! Det enda jag egentligen kan göra med min nuvarande telefon, som jag konstigt nog klarade mig helt ok med för 1,5 år sedan, är ringa, skicka sms och ställa alarm med hemska signaler. Obehagligt att inse att man är så beroende av tekniken!

RSS 2.0